Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Πάμε να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης»

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Πάμε να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης»

Στη Θεσσαλονίκη μίλησε σήμερα Πέμπτη 18/05 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

«Η αποψινή συγκέντρωση είναι ο καλύτερος πρόλογος της Κυριακής», σχολίασει ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία. «Είμαι στη πόλη που τόσο αγαπώ. Η νίκη ανοίγει από την Θεσσαλονίκη. Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου γιατί ο παππούς μου πολέμησε εδώ. Το γαλάζιο κύμα ξεκινά από τον Θερμαϊκό και συναντά αυτό που απλώθηκε από τα Χανιά και σε όλη την πατρίδα μας», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κρίση που δημιούργησε η Τουρκία, το 2020, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της ΝΔ να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο σε όλο το μήκος των συνόρων ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τα αεροσκάφη Rafale αλλά και τις στρατηγικές συμφωνίες που έκανε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Έσπευσαν να διαγράψουν τον Κατρούγκαλο γιατί ήταν μαρτυριάρης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε και τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου που οδήγησε στην απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία. «Έσπευσαν να διαγράψουν τον Κατρούγκαλο γιατί ήταν μαρτυριάρης αλλά κρατούν τον Πολάκη. Δεν μασάμε, είναι τσάμπα μαγκιές, ας κοπιάσουν και ας ξαναχάσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι ντροπή τους, επιτέθηκαν στον Σαββόπουλο», πρόσθεσε επιπλέον.

«Ο Τσίπρας ζητά δικαιοσύνη παντού ενώ έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Παππά. Η καλύτερη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να γεμίσουν οι κάλπες της Κυριακής με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε εξαγωγέας από εισαγωγέας ενέργειας. Ο φράχτης θα επεκταθεί πλήρως είτε με εθνικά είτε κοινοτικά κεφάλαια. 100% ψηφιακό δημόσιο στο τέλος της τετραετία. Αξιολόγηση παντού για να επιβραβεύονται οι καλοί και να διορθώνονται οι αστοχίες. 2.000 πολίτες με αναπηρία αποκτούν προσωπικό βοηθό.

Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Και εγώ πήγα στις Βρυξέλλες, διαπραγματεύτηκα 5 μέρες και σας έφερα 31 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης 1,5 δις. από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Υγεία. Ανεβάσαμε το αφορολόγητο, τα πανεπιστήμιά μας είναι απελευθερωμένα με τον νέο νόμο πλαίσιο. Πολλά πρέπει να αλλάξουν όπως στην Παιδεία. Θα κάνουμε χιλιάδες προσλήψεις. Ο ΕΦΚΑ βγάζει συντάξεις σε δύο μήνες όχι σε δύο χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης. Πάμε για την παντοδύναμη πρωτιά», τόνισε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Παλέ ντε Σπορ.

«Μου επιτρέπετε πια να σας αποκαλώ συμπατριώτες μου, γιατί είμαι και εγώ υποψήφιος βουλευτής σε αυτή την πόλη που τόσο αγαπώ», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ.

«Η νίκη ανοίγει από τη Θεσσαλονίκη», φώναξαν από τις κερκίδες οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το σύνθημα και σημείωσε πως ” αυτή η συγκέντρωση είναι μοναδική, σας ευχαριστώ από καρδιάς”.

«Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου, στα χώματα αυτά πολέμησε ο παππούς μου. Κρήτες και Μακεδόνες, λοιπόν, είμαστε ένα», τόνισε.

«Εσείς κάνατε την αποψινή συγκέντρωση τον καλύτερο πρόλογο της Κυριακής. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, κύριε πρόεδρε χρόνια πολλά ( απευθύνθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που ήταν παρών και χειροκροτήθηκε θερμά), γιορτάζει η μισή Ελλάδα, όμως αυτή τη φορά θα γιορτάσει η δημοκρατία και θα γιορτάσει όλη η χώρα. Την Κυριακή που μας έρχεται θα είναι η μέρα πού θα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή ανοίγοντας το δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε τα είπαμε και τα κάναμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παρά τις κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε», σημείωσε.

Είπε ότι «είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα” και υπογράμμισε: “Η επενδυτική βαθμίδα για να κατακτηθεί έχει μία προϋπόθεση και μόνο: Σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση την Κυριακή, με άλλα λόγια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, όμως, είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ξέρουμε ότι δεν γίνεται δυναμική οικονομία χωρίς συνεκτική κοινωνία».

Είπε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο οδικός χάρτης για το μέλλον της χώρας και οι τέσσερις αδιαπραγμάτευτοι στόχοι του είναι καλύτεροι μισθοί, ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελεσματικό κράτος, ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό