Μητσοτάκης από Ξάνθη: Όραμά μου μια Θράκη δυναμική και αναπτυσσόμενη

Μητσοτάκης από Ξάνθη: Όραμά μου μια Θράκη δυναμική και αναπτυσσόμενη

Διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιοχής και αύριο Σάββατο (14/1) θα βρίσκεται στην τελετή έναρξης κατασκευής της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης.

«Στην Ξάνθη βρίσκεται o πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του και πριν από λίγο περπάτησε στο κέντρο της πόλης. Συνομίλησε με πολίτες τους οποίους κάλεσε σε συστράτευση, καθώς όπως είπε μπαίνουμε σε μία εκλογική χρονιά και θα εργαστούμε μέχρι και την τελευταία ημέρα προκειμένου να βελτιώνουμε τη ζωή όλων» μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γεωργία Σκιτζή.

«Πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε περισσότερα», επεσήμανε πρωθυπουργός μιλώντας στους πολίτες. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν η Καβάλα, όπου επισκέφθηκε την εταιρία Εγνατία Αviation στο ιστορικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική Σχολή Αεροπορικής Εκπαίδευσης, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες αεροπορικές ακαδημίες της Ευρώπης και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες υποψήφιους νέους πιλότους που έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τα στελέχη της διοίκησης για την μεγάλη αυτή επένδυση και ξεναγήθηκε στους χώρους του νεόδμητου αεροδρομίου. «Το κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη αλλά και του επιχειρηματία. Υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας. Ο επενδυτής πρέπει να γνωρίζει ότι όλα γίνονται εντός χρονοδιαγράμματος», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Επόμενος σταθμός θα είναι η Κομοτηνή όπου θα παρουσιαστεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Θράκης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

 Αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε

«Ήρθα να παρουσιάσω το αναπτυξιακό μου όραμα για τη Θράκη σταυροδρόμι των πολιτισμών, μία Θράκη δυναμική, αναπτυσσόμενη, που δημιουργεί νέες δουλειές και ευκαιρίες προκοπής για σας, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες της Ξάνθης που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να τον υποδεχτούν.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που ξεκινά την περιοδεία στη Θράκη από την Ξάνθη, μία πόλη, που όπως είπε, την αγαπάει ιδιαίτερα και θυμήθηκε ότι το 2002 την επισκέφθηκε μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για τον οποίο σημείωσε ότι ήταν “ένας πολιτικός που έχει ταυτίσει τη διαδρομή του με την Θράκη”.

Αναφερόμενος στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος, διότι “παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως χώρα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή χρονιά στους συγκεντρωμένους και νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Προηγουμένως περπάτησε στο κέντρο της Ξάνθης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη και τον τοπικό βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: ΕΡΤ, Με πληροφορίες από AΠΕ – ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό