Μητσοτάκης για Τουρκία: Η Ελλάδα δε θα ανεχθεί bullying από κανέναν

Μητσοτάκης για Τουρκία: Η Ελλάδα δε θα ανεχθεί bullying από κανέναν

Μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μπούλινγκ από κανέναν έστειλε από γεύμα ομογενών στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Το γεύμα διοργάνωσαν την Τετάρτη (21/9) εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και ελληνοαμερικανικοί επαγγελματικοί σύλλογοι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.

Οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είχαν εκ των προτέρων ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως μετά το χθεσινό παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ και τα fake news κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό.

Στην ομιλία του την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σημείο προς σημείο στα fake news και την προπαγάνδα της Άγκυρας.

«Σίγουρα δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο», σημειώνεται από ελληνική πλευράς, παραπέμποντας στα όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς θα παρουσιάσει στοιχεία της Ελλάδας που απορρίπτουν όλα τα ψεύδη της Άγκυρας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό