Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους μέσα στο 2023 – Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους μέσα στο 2023 – Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου

Αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο προκειμένου να μπει τέλος στην οπαδική βία αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από το 2023, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, σε αποσπάσματα που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη με συνεχείς παρεμβάσεις.

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε και τόνισε πως ελπίζει ότι από την Ανοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε βήμα βήμα στήριξη των νοικοκυριών είπε πως η όποια στήριξη πρέπει να λαμβάνει υπόψιν τα δεδομένα της αγοράς και τις τιμές προκειμένου η βοήθεια να είναι στοχευμένη.

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη, σημείωσε και συμπλήρωσε πως «εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια». Παράλληλα εξήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για όλους. Επίσης, σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και αυτή θα γίνει από 1ης Μαΐου μιας και μέχρι τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα πως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας λέγοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη.

Αναφερόμενος στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».

typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό