Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δε μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους. Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες τις αποκαλύψεις για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών».

«Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη συγκριση. Οι εκλογές που έρχονται είναι από τις κρισιμότερες. Η παγίδα της απλής αναλογικής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον τόπο. Εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν ξαφνικά μια νύχτα, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν και βρεθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί προς άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας παραμένει πάντα ανοιχτή στο διάλογο», επισήμανε απαντώντας στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα, στην ομιλία του:

«Ο στόχος μας είναι κοντά: Η Κρήτη απ’ άκρο σε άκρο να είναι γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα (…) Από ουραγό, καταφέραμε να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνιστή (…) Σας είχα υποσχεθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, και μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή, και την έχουμε, με τα Rafalle, τα Viper, τις Bellh@ra και τις ακλόνητες συμμαχίες μας».

«Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί πάνω από τα πιο αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν ακόμα και τα πιο ισχυρά κράτη (…) Στην Ελλάδα την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε στιγμή από όσα υποσχεθήκαμε (…) Την ειλικρίνεια θέλω πάλι να επιστρατεύσω σε μια σύντομη επισκόπηση της διαδρομής μας. Σήμερα η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας. Εμείς είμαστε “αφέντες της μοίρας μας”. Σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών (…) Βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

«Σε ορισμένες παρεμβάσεις μας πήγαμε και πέρα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα (…) Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, αν δεν έχουν προσωπικές διαφορές, για πρώτη φορά απτά αυξημένες αποδοχές, μετά από δώδεκα χρόνια».

«Με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τελικά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα (…) Οι ίδιοι οι παραγωγοί ρεύματος και τα υπερκέρδη τους επιδότησαν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών (…) Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το “καλάθι του νοικοκυριού” και ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ετοιμάζεται να το αντιγράψει (…) Για την ακρίβεια και αντιδρούμε και αγωνιούμε και προσπαθούμε, πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι κάνουν άλλες χώρες. Αυτά τα στοχευμένα μέτρα θα συνεχιστούν».

«Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη φορά στην προκοπή (…) Λίγα θα έχουμε να πούμε το επόμενο διάστημα με τους εκπροσώπους του χθες (…) Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στις κάλπες στις εκλογές της Άνοιξης θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν κάποιος άλλος στο τιμόνι της χώρας με όσα με συνέβαιναν (…) Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, είναι το μεγάλο ερώτημα των εκλογών (…)».

Πηγή: ΕΡΤ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό