Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά θα απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση αν προκαλείται

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά θα απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση αν προκαλείται

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από την Πράγα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ. Προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο δήλωσε πως η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί αλλά απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που θα προκαλείται.

«Είχα την ευκαιρία ενώπιον των 43 ηγετών ενώπιον της πρώτης σύναξης της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας να επαναλάβω αυτά τα οποία είπα στον ΟΗΕ. Ότι δε νοείται να κατηγορείται σήμερα η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο όταν η Τουρκία θέτει ευθέως ζητήματα που αφορούν μέχρι και την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Είναι αδύνατο να προχωρήσουμε σε εκτόνωση των σχέσεων όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική. Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που κλείνει την πόρτα του διαλόγου έχουμε απόλυτη βεβαιότητα ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας.

Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από αυτό τον διάλογο που έγινε μπροστά σε όλους τους ηγέτες,  να αντιληφθούν και οι συνάδελφοί μου ποιος είναι αυτός που προκαλεί και ποιος είναι αυτός που υψώνει τους τόνους και ποια χώρα υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς να κλείνει την πόρτα του διαλόγου. Κλείνουμε τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση και αφήνουμε ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου» είπε ο πρωθυπουργός.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό