«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ» της Μάνιας Βλαχογιάννη: Δεύτερος κύκλος

«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ» της Μάνιας Βλαχογιάννη: Δεύτερος κύκλος

Το επιτυχημένο άλμπουμ «Μουσικο Θεατρικό Αναλόγιο Ι» της crossover ερμηνεύτριας και ηθοποιού Μάνιας Βλαχογιάννη  ακολουθεί το δεύτερο μέρος του πρωτότυπου δισκογραφικούproject, το οποίο περιλαμβάνει 4 ακόμη βραβευμένα διηγήματα της σύγχρονης Ελληνικής Πεζογραφίας και σημαντικές μουσικές συμμετοχές.

Μέσα από τη θεατρική αφήγηση των λογοτεχνικών κειμένων και τη  συνδυασμένη με αυτά μουσική τους επένδυση, η Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Αγ. Παρασκευής για θέματα Πολιτισμού,  μαζί με τη θεατρολόγο ΕΚΠΑ – δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα και τον ηθοποιό Γιάννη Φίλια δίνουν πνοή στις συναρπαστικές ιστορίες των βραβευμένων έργων, τα οποία διαπραγματεύονται σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, την ψυχολογία της γυναίκας και ιστορίες που εκτυλίσσονται σε ελληνικά νησιά.

Το διήγημα «Κάποτε στη Νάξο»της Μαρίας Κορρέ σε αφήγηση της Μάνιας Βλαχογιάννη εξιστορεί μια συναρπαστική ιστορία με θέμα τους Έλληνες πειρατές του Αιγαίου και απέσπασε το 3ο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος 2020.

Tη μουσική επένδυση του κειμένου υπογράφουν οι διακεκριμένες και βραβευμένες μουσικοσυνθέτριες Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου.

Ο «Αφιλόξενος Ουρανός» του πολυβραβευμένου Ποιητή και Λογοτέχνη Κώστα Βασιλάκου βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και περιγράφει την αληθινή, δραματική ιστορία ενός άστεγου στα Εξάρχεια.

Το διήγημα πλαισιώνει μουσικά η κορυφαία βιολοντσελίστρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων Μιρέλα Ρούτση, σε σόλο ερμηνεία κλασσικών κομματιών.

Την αφήγηση του κειμένου υπογράφει ο ηθοποιός Γιάννης Φίλιας.

Από την Κύπρο έρχεται το 3ο διήγημα του project με τίτλο «Εκεί, στην Κέα που τη λένε και Τζιά…» του Κύπριου συγγραφέα Τάκη Μιχαήλ, ένας ύμνος στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων και μουσική επένδυση – σύνθεση για πιάνο από τον πολυτάλαντο Κύπριο μουσικοσυνθέτη και ηθοποιό Φύτο Στρατή. 

Με το τέταρτο διήγημα«Οι Τέσσερις Εποχές» της Στέλλας Δέδε

ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ».

Το διήγημα σκιαγραφεί τέσσερις διαφορετικές εποχές – πτυχές στη ζωής μιας γυναίκας, εμπνευσμένο από το ομότιτλο μουσικό έργο του Αντόνιο Βιβάλντι.

Τις τέσσερις ιστορίες αφηγούνται η Βίκυ Τσιανίκα και η Μάνια Βλαχογιάννη ενώ ο διακεκριμένος βιολονίστας Ζήσιμος Σουλκούκης συνοδεύει το κείμενο με αποσπάσματα σε σόλο ερμηνεία από τα κοντσέρτα για βιολί του Αντόνιο Βιβάλντι, γνωστά και ως «Οι Τέσσερις Εποχές».

Το «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ» ηχογραφήθηκε σε στούντιο της ΕΡΤ και τα Artracks Recording Studios και κυκλοφορεί στις παγκόσμιες ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records.

Ακούστε τα διηγήματα με μουσική στα παρακάτω links:

Μάνια Βλαχογιάννη – ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ: «Κάποτε στη Νάξο» της Μαρίας Κορρέ, feat. Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου

Μάνια Βλαχογιάννη – ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ:  «Αφιλόξενος Ουρανός» του Κώστα Βασιλάκου, feat. Γιάννης Φίλιας & Μιρέλα Ρούτση

Μάνια Βλαχογιάννη – ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ: «Εκεί, στην Κέα που τη λένε και Τζια…» του Τάκη Μιχαήλ, feat. Φύτος Στρατής

Μάνια Βλαχογιάννη – ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο ΙΙ:  «Οι Τέσσερις Εποχές » της Στέλλας Δέδε, feat. Βίκυ Τσιανίκα & Ζήσιμος Σουλκούκης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό