Μπιλ Γκέιτς: Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για το 2022 μετά το Covid

Μπιλ Γκέιτς: Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για το 2022 μετά το Covid

Τη γενική αισιοδοξία του για το 2022 εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς στο πρόσφατο άρθρο του, με τίτλο «Λόγοι αισιοδοξίας έπειτα από μία δύσκολη χρονιά».

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft μεταξύ άλλων έκανε λόγο για φινάλε στην πανδημία και άνοδο του metaverse.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του, όμως έχει να κάνει με τη δυσπιστία του κόσμου απέναντι στις κυβερνήσεις. «Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία ανησυχώ περισσότερο καθώς μπαίνουμε στο 2022», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Οι δημόσιοι θεσμοί πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε αγώνες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή ή η αποτροπή της επόμενης πανδημίας», αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος. Ωστόσο, από τη στιγμή, που ο κόσμος απορρίπτει εξ αρχής όσα λένε, τα περιθώρια κινήσεών τους είναι περιορισμένα.

«Εάν οι άνθρωποί σου δεν σε εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να στηρίξουν μεγάλες νέες πρωτοβουλίες. Και όταν μια μεγάλη κρίση εμφανιστεί, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις οδηγίες που είναι αναγκαίες για να ξεπεραστεί η καταιγίδα», σχολίασε.

Η πανδημία ενίσχυσε αυτή τη δυσπιστία, καθυστερώντας το τέλος της πανδημίας. Όμως δεν ξεκίνησαν όλα τώρα. Σε μία έρευνα του Pew Research Center αποτυπώθηκε πως παρόμοιες τάσεις επικρατούσαν και πριν από τον κορονοϊό.

Το 2019, ποσοστό 75% των πολιτών στις ΗΠΑ απαντούσαν ότι η εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση μειώνεται. Το 64%, μάλιστα, τόνιζε ότι μειώνεται και η εμπιστοσύνη, που έχουν ο ένας για τον άλλο.

Ο Γκέιτς μέσω του άρθρου του αναφέρει πως «οι πολιτικά υποκινούμενοι τίτλοι των μέσων ενημέρωσης αλλά και τα social media έχουν ένα μερίδιο της ευθύνης για τη διεύρυνση του χάσματος αυτού» και τονίζει πως ενδεχομένως οι κυβερνήσεις πρέπει να ελέγχουν τις online πλατφόρμες ώστε να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό