Ν. Γκαρά: «Απευθύνουμε δημοκρατικό – πατριωτικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της χώρας»

Ν. Γκαρά: «Απευθύνουμε δημοκρατικό – πατριωτικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της χώρας»

Σημεία από την ομιλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσας Γκαρά, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

 – Κάθε μέρα που περνάει αυτή η κυβέρνηση λεηλατεί τα δημόσια ταμεία, ευτελίζει την αξιοπρέπεια και την πίστη του λαού, αφήνει πίσω συντρίμμια. Μίζες, ρουσφέτια, αναθέσεις, βολέματα γαλάζιων παιδιών. «Ντροπή», «εγκατάλειψη», «είναι ψεύτες», «ανίκανοι», «να φύγουν», είναι οι φράσεις που αντηχούν σε όλη τη χώρα.

– Εγκαταλείψατε τη χώρα στο έλεος της πανδημίας. Κάθε εβδομάδα σβήνουν ολόκληρα χωριά από τον χάρτη. Εκατόμβες νεκρών. Για εσάς είναι μόνο αριθμοί. Κλείνετε νοσοκομεία, κλείνετε Κέντρα Υγείας, διαλύετε το ΕΣΥ, κλείνετε υπηρεσίες.

– Διαλύσατε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Με το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50%+1καθημερινά έχουμε συρροή κρουσμάτων. Στον Έβρο κάθε μέρα κλείνουν τμήματα. Στη Βόρεια Ελλάδα παιδιά στα σχολεία κάνουν μάθημα με κουβέρτες στους -5 βαθμούς. Τα πανεπιστήμια στην Περιφέρεια ακόμη μετρούν τις πληγές τους από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Θυσιάζετε τους νέους για να κερδίζουν λίγοι ιδιώτες φίλοι σας.

– Είστε μια κυβέρνηση-τουρίστας που αδιαφορεί απέναντι στην πρωτοφανή ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που σαρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, έμποροι, αγρότες, παραγωγοί, οδηγούνται σε λουκέτα και οικονομική ασφυξία και εσείς τους λέτε «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

– Υποσχεθήκατε ανάπτυξη και καλές δουλειές αλλά αποψιλώνετε συνειδητά την Περιφέρεια από υπηρεσίες, δημόσιες δομές, κόβετε συντάξεις, αδιαφορείτε για τις υποδομές, γκρεμίζετε το μέλλον: αποανάπτυξη, ερήμωση, φτώχεια, ανεργία. Οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό.

– Η χώρα καίγεται το καλοκαίρι και το χειμώνα στο πρώτο χιόνι χιλιάδες νοικοκυριά εγκαταλείπονται για μέρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Αποτυχία και στην Πολιτική Προστασία. Νομίζετε, κ. Μητσοτάκη ότι θα εξαγοράσετε την αξιοπρέπεια αυτού του λαού με 2.000 ευρώ;

– Καταλύετε το κράτος δικαίου, ευτελίζετε καθημερινά τους θεσμούς. Δημοσιογράφοι διώκονται, δικαιώματα καταπατούνται, ελευθερίες καταργούνται, «ενοχλητικές φωνές» φιμώνονται. Η πληροφόρηση εξαγοράζεται με εκατομμύρια ευρώ από τις «Λίστες Πέτσα». Η χώρα διασύρετε διεθνώς.

– Πλέον έχουν διαλυθεί και οι τελευταίες αυταπάτες: το «σύστημα Μητσοτάκη», αυτό το επιτελείο διαφθοράς που κυβερνά σήμερα είναι πλέον γυμνό και επικίνδυνο για την κοινωνία. Διαπλοκή, διαφθορά, αδιαφάνεια, προπαγάνδα, σπατάλη, κατήφορος. Οι υποκριτικές συγνώμες του Πρωθυπουργού πλέον δεν πείθουν κανέναν. Εξοργίζουν, πεισμώνουν, θυμώνουν.

– Απευθύνουμε δημοκρατικό, προοδευτικό, πατριωτικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, για να απαλλαγούμε από τη χειρότερη, την πιο ανάλγητη, την πιο καταστροφική κυβέρνηση αυτής της χώρας. Για να μετατρέψουμε την απόγνωση και την οργή σε δύναμη ανατροπής, σε δύναμη αλλαγής, για την προστασία αυτής της κοινωνίας.

– Να φύγετε για να γυρίσει η χώρα σελίδα, για να κάνουμε μια νέα αρχή, να διώξουμε τον φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Να φύγετε γιατί αυτός ο λαός αξίζει κάτι πολύ περισσότερο. Να φύγετε για να μπορέσει αυτός ο κόσμος επιτέλους να αναπνεύσει. Να φύγετε για να σωθεί η κοινωνία, να σωθεί η Δημοκρατία, να σωθεί η χώρα, να σωθούν οι ζωές μας, γιατί δεν πάει άλλο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό