Να μην μείνουμε στη «συστοιχία πυραύλων εδάφους αέρος»

Να μην μείνουμε στη «συστοιχία πυραύλων εδάφους αέρος»

Να μην μείνουμε στη «συστοιχία πυραύλων εδάφους αέρος»

Φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετικές από τα δυο προηγούμενα χρόνια του κορώνα, εκτός και αν φουλάρουν οι ΜΕΘ και κλειστούμε πάλι μέσα. Στο πλαίσιο λοιπόν της επερχόμενης …κανονικότητας, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο καθορίστηκε το τέλος για χώρους εντός του πάρκου και όχι «άλσους Αγίας Παρασκευής», για συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη αγορά Δήμου Κομοτηνής. Τώρα, επειδή είναι βέβαιο πως θα αποτύχουν οι εκδηλώσεις, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις τους, το καλύτερο που έχουν να κάνουν στον Δήμο, είναι να ρωτήσουν πως το κάνουν στην Αλεξανδρούπολη ή και στην Δράμα. Ο Ποπολάρος έχει προτείνει, στο παρελθόν, με λεπτομέρειες πως θα μπορούσε να οργανωθεί η συγκεκριμένη γιορτή στο πάρκο, αλλά, σιγά μην το «αβάν-γκαρντ» της Κομοτηνής ρίξει τα μούτρα του και αποδεχθεί προτάσεις ενός Ποπολάρου. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι κακό να αντιγράφεις, αφού το συζητήσεις με αυτόν που είχε την αρχική ιδέα. Αλλά, ξέρουν και να αντιγράφουν, ή πάλι θα αναλωθούν στη «συστοιχία πυραύλων εδάφους αέρος», η οποία παίζει τον ρόλο «αβάν-γκάρντ» χριστουγεννιάτικου δένδρου.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΝ)

Από απόληξη ρώσικου αγωγού, βάση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πάτησαν και επισήμως πόδι στην Αλεξανδρούπολη, όπου αν θυμάστε θα κατέληγε ο αγωγός πετρελαίου που θα έφερνε πετρέλαιο από την Ρωσία μέσω του Μπουργκάς. Δεκαετίες μετά, για τους περισσότερους, γίνεται αντιληπτό γιατί το μεγαλόπνοο και ελληνικής έμπνευσης σχέδιο του αγωγού, ήταν από την αρχή, ένα όνειρο απατηλό. Όσοι, λίγοι, από τότε γνώριζαν, απλά μειδιούσαν ακούγοντας τις πολιτικές κορώνες για το πώς θα άλλαζε άρδην η περιοχή και για το ότι θα έρεε το πετρέλαιο από τις αραβικές μας κελεμπίες. Στον σχεδιασμό του αγωγού, έσπασε τα μούτρα της και η κυβέρνηση Καραμανλή, όχι στο σύνολο της, καθότι την τότε ΥΠΕΞ Ντόρα, την εμφάνιζε πολιτικός γελοιογράφος να χτυπά με τσεκούρι τον αγωγό. Μη νομίζεται πως και αυτή γνώριζε ακριβώς τι παιζόταν στην περιοχή τότε και πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι μελλοντικά. Α και μην ξεχνάμε και την τοπική κοινωνία, με κάποιους από τους εκπροσώπους της να ζητούν να είναι υπόγειος ο αγωγός για μην εμποδίζεται το σαλάγημα των αμνοεριφίων. Τόσο μακριά φτάνει, ακόμη και σήμερα, η πολιτική μας αντίληψη.

Μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία…

Πέμπτη κυκλοφορεί η ΘΑ με τα σχόλια του Ποπολάρου και είναι σήμερα που θα γνωρίζουμε στα σίγουρα αν θα έχουμε παλινόρθωση στο ΚΙΝΑΛ (ΠαΣοΚ) με τον ΓΑΠ που είναι αρχηγός άλλου κόμματος, του ΚΙΔΗΣΟ, να διεκδικεί στο όνομα του πατρός (του) την αρχηγία σε έναν, εδώ και χρόνια, χρεοκοπημένο πολιτικό σχηματισμό. Και ο ΓΑΠ χρεοκοπημένος πολιτικός είναι, αλλά επειδή τον λένε Παπανδρέου, πιστεύει πως του χρωστάμε ακόμη μια ευκαιρία, να μας σώσει ξανά, καθότι την προηγούμενη φορά, λεφτά υπήρχαν, ωστόσο δεν τον άφησαν να τα βρει και να τα μοιράσει στο πόπολο. Άλλωστε, ως αμερικανοθρεμένος, γνωρίζει καλά πως «Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία», ή όπως ο ΓΑΠ την ξέρει στην …μητρική του γλώσσα, «It ain’t over ’til the fat lady sings».  Με την έννοια λοιπόν ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, αν δεν… τελειώσει, να τον σταυρώσουν οι πασόκοι, αν είναι υποψήφιος, καθότι ο λαός από ένα θαύμα περιμένει την σωτηρία του.

Σώζεται η παραδοσιακή, πλακόστρωτη Σοφούλη

Άντε και όταν τελειώσουν με το καλό τα έργα για το φυσικό αέριο, να τους στρώσουμε ξανά άσφαλτο τους δρόμους της Κομοτηνής, καθότι δεν είναι και τόσο «χειρουργικές» οι παρεμβάσεις και ένα συνεχές γκάπα γκούπα θα έχουμε στην κυκλοφορία με αυτοκίνητα, τα δε δίκυκλα θα δεινοπαθήσουν. Πάντως, όπως ανακοινώθηκε η διαδρομή του αερίου, από την Σοφούλη δεν θα περάσει και άρα, σώζεται ο …παραδοσιακός και ιστορικός πλακόστρωτος δρόμος, πιο παλιός και από το παρακείμενο φρούριο. Εμ, άλλο να πίνεις τον καφέ σου δίπλα σε πλακόστρωτο δρόμο και άλλο στην πυρακτωμένη άσφαλτο. Άσε που αναδεικνύεται και η Παναγία…

«Mpoukloutza slow run»

Για την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, μας καλεί το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής να συμμετάσχουμε σε έναν περίπατο που θα ακολουθεί την πορεία του ποταμιού Μπουκλουτζά, ο οποίος διέσχιζε την πόλη πριν από 55 χρόνια. Κάτι σαν «Mpoukloutza slow run», κατά το …«Santa run». Ε, να πάνε όσοι θέλουν, όσοι το δουν και από μια …ρομαντική σκοπιά, αν και οι περισσότεροι δεν θα έχουν βιώσει την εποχή εκείνη. Ναι είχαμε κάποτε ποτάμι, περισσότερο χείμαρρος ήταν, ναι μας έθαψε μια χρονιά στην λάσπη και μετά τον θάψαμε εμείς και τον κάναμε δρόμο. Και; Θα τα διηγούνται όσοι τα έζησαν και οι υπόλοιποι θα κλαίμε για ότι χάσαμε; Αν αναλογιστούμε τι έχει χάσει πραγματικά η πόλη μας τα τελευταία 50 χρόνια, θα βαλαντώσουμε στο κλάμα. Αν μάλιστα συνειδητοποιήσουμε πόσο μείναμε πίσω από Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη μόλις την τελευταία δεκαετία, θα χύσουμε τόσο δάκρυ που θα κυλήσει ξανά ο Μπουκλουτζάς. Και ίσως θα είναι μια καλή ευκαιρία, να πάρουν τα νερά παραμάζωμα όλη την σαπίλα, μήπως και την στήσουμε ξανά, καλύτερα την πόλη μας.

Μπας και είναι σύντροφοι του Τρότσκι;

Δεν μπορεί, θα θυμάστε πριν λίγες ημέρες που ο Ποπολάρος χαρακτήριζε Σοβιετία την κυβέρνηση για την απόφαση της να επιδοτήσει την κρατική ΔΕΗ ώστε να μην νιώσουν οι πολίτες την απίθανη αύξηση στο ηλεκτρικό, υποστηρίζοντας παράλληλα, «τι θα κάνουν οι ιδιώτες πάροχοι, θα ακολουθήσουν, μειώνοντας την τιμή, για να μην μείνουν εκτός ανταγωνισμού». Ανταγωνισμός Σοβιετίας, και φυσικά τα ανέτρεψαν όλα σε δυο μέρες, λέγοντας πως όλοι σε καταναλωτές όλων των παρόχων θα δοθεί η επιδότηση. Και το ερώτημα… Ήξεραν τι μπούρδες έλεγαν αρχικά. Ποιος τους συμβούλεψε; Είναι δυνατόν να αγνοεί μια κυβέρνηση τις βασικές αρχές του καπιταλισμού, τον οποίο υπηρετεί, βασικές αρχές που είναι νόμοι της ΕΕ, την οποία επίσης με πάθος υπηρετεί; Μήπως είναι ΚΚΕ και δεν το ξέρουν;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό