Νάουσα: Προσποιήθηκε τον «υπάλληλο της ΔΕΗ» και έκλεψε 25.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Νάουσα: Προσποιήθηκε τον «υπάλληλο της ΔΕΗ» και έκλεψε 25.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Στην Ημαθία μία γυναίκα 86 χρονών έπεσε θύμα απατεώνα που της πήρε 10.250 ευρώ και ένα ομόλογο αξίας 15.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας στην Ημαθία εξιχνίασαν απάτη σε βάρος 86χρονης γυναίκας σε χωριό του δήμου Νάουσας.

Το μεσημέρι της 30ης Νοεμβρίου 2022, ένας άνδρας, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, κατάφερε να ξεγελάσει την 86χρονη και να μπει στο σπίτι της.

Στη συνέχεια και με το πρόσχημα των ηλεκτρολογικών εργασιών, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.250 ευρώ και ένα ομόλογο αξίας 15.000 ευρώ, το οποίο ακυρώθηκε, όπως αναφέρει ο veriotis.gr.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Τέλος, μέρος των χρημάτων, επιστράφηκε στην ηλικιωμένη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβάνονται και συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης:

* Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

* Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

* Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

* Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

* Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

* Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.

* Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό