Νάξος: Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία καλλιτέχνη Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Νάξος: Το τελευταίο αντίο στη σπουδαία καλλιτέχνη Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν από τη Νάξο η οικογένεια, οι φίλοι, οι συγγενείς αλλά και πλήθος κόσμου που την αγάπησαν μέσα από τον τραγούδια της και την πορεία της στο καλλιτεχνικό χώρο, στην Αρχόντισσα του Νησιώτικου Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη.

Με λαούτα και βιολιά στο χωριό της, στον Κινίδαρο Νάξου, και όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη φωνή του είδους αποχαιρέτησαν την κυρά Ρηνιώ, τη μεγάλη Αξιώτισσα, το αηδόνι του Αιγαίου, Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη.

Μία από τις πιο εμβληματικές φωνές του νησιώτικου τραγουδιού, δεν είναι πια κοντά μας, φεύγοντας από τη ζωή έχοντας συμπληρώσει 91 χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Μετά από απόφαση της οικογένειας της, αποχαιρέτησαν δυο φορές την Κυρά Ρηνιώ, πραγματοποιώντας δύο διαφορετικές τελετές. Θυμίζουμε ότι η Αθήνα είπε το τελευταίο αντίο την Παρασκευή 1 Απριλίου. Απόψε σειρά είχε η πατρίδα της η Νάξος, στον Κινίδαρο, όπου βρίσκεται και ο οικογενειακός τάφος των Κονιτοπουλαίων.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:00 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Δείτε την αποχαιρετιστήρια ομιλία της κόρης της κ. Ειρήνης, Ελένης, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Ανάμεσά στον κόσμο που παραβρέθηκε στο τελευταίο αντίο δεκάδες μουσικοί μαζί με τα βιολιά, τα λαούτα τους ανά χείρας, οι οποίοι συνόδευσαν το φέρετρο στο κοιμητήριο, υπό τους ήχους των τραγουδιών που η ίδια έγραψε και ερμήνευσε.

Το παρών στην τελετή έδωσαν οι Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης , ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε υποδοχή στο λιμάνι της Νάξου, όπου μέλη της χορευτικής ομάδας «ΑΞΟΠΑΤΗΜΑΤΑ» με παραδοσιακές φορεσιές συνόδευσαν την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη.

cyclades24.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό