Νέα δημοσκόπηση: Σε διψήφια τροχιά το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή Ανδρουλάκη

Νέα δημοσκόπηση: Σε διψήφια τροχιά το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή Ανδρουλάκη

Παραμένει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Μία μερική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού «δείχνει» νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

Συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία να αποτελεί πρώτη επιλογή – με διψήφια διαφορά – έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αν και τα ποσοστά εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με τις προηγμένες μετρήσεις. Από την όποια κυβερνητική κόπωση, κυρίως λόγω της διετούς υγειονομικής κρίσης, δεν επωφελείται  η αξιωματική αντιπολίτευση,  ενώ το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγή 11,6% (από 6,2%), το ΚΚΕ 6% (5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%). Όπως φαίνεται η ΝΔ χάνει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.

Σημαντικό είναι το στοιχείο του σχεδόν διπλάσιου ποσοστού που λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ, ως αποτέλεσμα προφανώς των εσωκομματικών εξελίξεων με την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα λευκά, οι αναποφάσιστοι και τα ενδεχόμενα άκυρα, συγκεντρώνουν το 13,9%.

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές; το 61% απαντά ΝΔ, 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

Αξιες αναφοράς είναι οι απαντήσεις που αφορούν τις προτιμήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς που κατά τη γνώμη τους είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Η δημοσκόπηση για τον Δεκέμβριο εντάσσει έναν νέο «παίκτη» ο οποίο προέκυψε μετά το αποτέλεσμα τον εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

Παρά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη αρχηγία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως παραμένει το δίπολο Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με ποσοστά 39% και 23% αντίστοιχα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%. Από 3% συγκεντρώνουν ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, ο πρόεδρος της  Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο… Κανένας συγκεντρώνει το ποσοστό του 15%.  Στο ερώτημα «Μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας καταλληλότερος για πρωθυπουργός» τα ποσοστά είναι στο 42% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 26% για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον… Κανένα να φτάνει το 30%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό