Νέα έκκληση των γιατρών της Ξάνθης για εμβολιασμό

Νέα έκκληση των γιατρών της Ξάνθης για εμβολιασμό

Νέα έκκληση προς τους πολίτες της Ξάνθης να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος της περιοχής, επισημαίνοντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.

«Η πανδημία την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή μας και φαίνεται να απέχει ακόμη από το τέλος της. Δυστυχώς ο Νομός μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος ενώ παράλληλα ζητά από τους πολίτες να μην ενημερώνονται από τα social media αλλά να ζητούν τη γνώμη των ειδικών και του ιατρικού κόσμου της Ξάνθης.

«Για ακόμη μία φορά ο Ι.Σ. Ξάνθης κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι λάθος να ενημερώνονται και να λαμβάνουν αποφάσεις από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα ιδεολογικής, πολιτικής, κοινωνικής ακόμη και θρησκευτικής αντιπαράθεσης. Είναι καθαρά ιατρικό θέμα. Για τους ανεμβολίαστους είναι ρώσικη ρουλέτα να πιστεύουν ότι θα νοσήσουν και θα το ξεπεράσουν. Οι εμβολιασμένοι έχουν μικρές πιθανότητες να νοσήσουν και αν νοσήσουν έχουν πολύ καλύτερη πρόγνωση» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη συνεχίζει να παραμένει στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, αν και δεν ισχύουν πλέον περιορισμοί και τοπικό lockdown όπως μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Πεθαίνουν νέοι

«Έχουμε πολλά παραδείγματα ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας, ακόμη και νεαρής ηλικίας μας, που έχασαν τη ζωή τους. Απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται η ιατρική επιστήμη με όπλο το εμβόλιο και από την άλλη πλευρά βρίσκεται η άγνοια, η σύγχυση, η οπισθοδρόμηση και ο σκοταδισμός. Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας και στη συνέχεια την κοινωνία» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος κρούοντας για ακόμη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου για όσους επιλέγουν να μην εμβολιάζονται.

«Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται ξανά σε πίεση με τους γιατρούς στα όριά τους. Οι δυνατότητες του Νοσοκομείου μας είναι πεπερασμένες και η διαχείριση των περιστατικών δυσχερής. Ο Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να παρακολουθεί και παρεμβαίνει σε όσα συμβαίνουν, προσπαθώντας να επιτελέσει την αποστολή του που είναι η προάσπιση της υγείας των πολιτών» καταλήγει στην ίδια ανακοίνωση.

Γ. Μαυρίδης/XanthiNea

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό