Νέα κατηγορία 748 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών Στίβου από όλη την χώρα. Oι αθλητές της ΑΜΘ

Νέα κατηγορία 748 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών Στίβου από όλη την χώρα. Oι αθλητές της ΑΜΘ

Με γνώμονα την καταγραφή και παρακολούθηση της προπονητικής πορείας και της αγωνιστικής εξέλιξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών, η Ομοσπονδία προχωράει για πρώτη φορά στη δημιουργία ειδικής κατηγορίας επίλεκτων αθλητών – αθλητριών ανά ΕΑΣ ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες που με στη στήριξη και τη βοήθεια των σωματείων τους, των προπονητών τους και πολλές φορές της τοπικής κοινωνίας, κάνουν τα βήματα τους στα στάδια της περιφέρειας και καταφέρνουν να διακριθούν σε διοργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Με την απόφαση αυτή, ο ΣΕΓΑΣ στρέφει το βλέμμα του σε μια ακόμη μεγάλη δεξαμενή αθλητών και αθλητριών, όπως επιβάλλει το νέο μοντέλο λειτουργίας του υψηλού αθλητισμού.

Η ομάδα αυτή θα είναι ανοιχτή για όλους τους εξελίξιμους αθλητές – αθλήτριες, καθώς θα γίνεται επικαιροποίηση συνεχώς, ανάλογα με την αγωνιστική πορεία των νέων αθλητών – αθλητριών, αλλά και μετά από προτάσεις των σωματειακών προπονητών.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των επιλεγμένων αθλητών – τριών είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ, σε συνεργασία με τους συντονιστές των αγωνισμάτων και τους τεχνικούς συμβούλους του αναπτυξιακού – σωματειακού αθλητισμού.

Η ομοσπονδία με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό και να είναι κοντά τους σε όλα τα στάδια της αγωνιστικής τους εξέλιξης λύνοντας προβλήματα και ξεπερνώντας δυσκολίες.

Η λίστα συγκροτήθηκε σε συνεργασία των τεχνικών συμβούλων – σωματειακού αθλητισμού της ομοσπονδίας με τους τεχνικούς συμβούλους ανά ΕΑΣ και περιλαμβάνει 748 αθλητές – αθλήτριες από 14 έως 17 ετών (έτος γεν. 2004-05-06-07).

Για την αρχική επιλογή ελήφθησαν υπ΄όψιν εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών – αθλητριών και οι αντίστοιχες τοπικές συνθήκες των σωματείων, η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή για την προετοιμασία των αθλητών – αθλητριών, αλλά και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας στη συμμετοχή σε προπονήσεις, αγώνες και μαζικές μετακινήσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό