Νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσαν κυβερνητικά στελέχη

Νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσαν κυβερνητικά στελέχη

Μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου.

Με μια σειρά διατάξεων αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν στόχο να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

 

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, από έξι μήνες έως 5 έτη. Σε διακεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών θα προβλέπεται ποινή από 2 έως 5 έτη.

Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Απαγορεύεται η αναστολή έκτισης ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, οι οποίες θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα. Σε περίπτωση αναβολής της δίκης, καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά της βίας, έκανε απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν χωρίς εξαιρέσεις.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους ως τις 31 Ιουλίου 2022.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό