Νέα  παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών  με αίτημα την δωρεάν μετακίνηση

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών με αίτημα την δωρεάν μετακίνηση

Την  Παρασκευή το πρωί, φοιτητές από όλα τα τμήματα της Κομοτηνής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Ελληνικής Φιλολογίας προχωρώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κομοτηνής προκειμένου να γνωστοποιήσουν το αίτημα τους για δωρεάν μετακινήσεις από και προς τις σχολές τους.

Θυμίζουμε πως ενώ έχει ξεκινήσει πλέον η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και τα τμήματα υποδέχονται πολλές εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές, με ευθύνη των αρχών του ΔΠΘ το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών παραμένει ακόμα στον αέρα!

Οι φοιτητές και με την σημερινή τους κινητοποίηση κάνουν ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούνε να πληρώνουνε για κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, όπως είναι το δικαίωμα στις δωρεάν μετακινήσεις.

Οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο προκειμένου να γνωστοποιήσουν το αίτημα τους. Λόγω της απουσίας του Δημάρχου, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κύριο Κίμωνα Λεχούδη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έρθει ο δήμαρχος σε επικοινωνία μαζί τους.

Οι φοιτητές κάναν ξεκάθαρο οτι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για την δωρεάν μετακίνηση τους από και προς τις σχολές τους!

Δεν θα δεχτεί κανένας φοιτητής να βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα του, να μεταφερθεί από την πόλη στις εστίες!

Απαιτούν με ευθύνη του ΔΠΘ και του Υπουργείου, να δοθεί έκτακτό κονδύλι χρηματοδότησης για τις μεταφορές! Τέλος κλιμακώνοντας τον αγώνα καλούνε όλους τους φοιτητές να βρεθούνε στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου όταν αυτή πραγματοποιηθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό