Νέα πελαργοφωλιά στον Πολύανθο Ροδόπης από τους εναερίτες της ΔΕΗ

Νέα πελαργοφωλιά στον Πολύανθο Ροδόπης από τους εναερίτες της ΔΕΗ

Από τα παραδείγματα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ του πολιτισμένου ανθρώπου και των υπόλοιπων κατοίκων …του πλανήτη!

Συνεργείο έμπειρων Τεχνικών της ΔΕΗ πέρα από την αποκατάσταση των βλαβών για την κανονική ροή του ηλεκτρικού ρεύματος, κάθε χρόνο επιθεωρούν και τις πελαργοφωλιές που οι ίδιοι έχουν τοποθετήσει στους στύλους της ΔΕΗ και για την ασφάλεια της …πελαργοοικογένειας, αλλά κυρίως και για την ασφάλεια και την μη διακοπή της ηλεκτροδότησης, από βραχυκυκλώματα στους καταναλωτές.

Η πελαργοφωλιά στον Πολύανθο Ροδόπης, όπου και φιλοξενεί τον μοναδικό πελαργό, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων κατέπεσε και ήταν επίφοβο και για πρόκληση κάποιου ατυχήματος, αλλά και βλάβη ή και βραχυκύκλωμα. Το συνεργείο της ΔΕΗ σήμερα αποτελούμενο από τους Ευάγγελο Λαφτσή, Λευτέρη Ξενιτιάδη και Χρήστο Ντόντη, αφού αφαίρεσαν με επιδεξιότητα την κατεστραμμένη φωλιά, τοποθέτησαν μια καινούργια, μαζί με τα ξυλαράκια που ο ίδιος ο πελαργός είχε στη φωλιά του, προκειμένου να αναγνωρίσει τη …μυρωδιά του και να καθίσει στη νέα και ασφαλή φωλιά του!

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών από τους Τεχνικούς της ΔΕΗ, ο πελαργός ο οποίος κατέφτασε στις 4 Μαρτίου-σ.σ. όπως και πέρυσι- παρακολουθούσε από κοντά όλες τις εργασίες και πετούσε γύρω από τη φωλιά, κρατώντας στο ράμφος του ένα ξυλαράκι! Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ο πελαργός απλά έκατσε στη νέα ασφαλή του φωλιά, κάνοντας πολλούς από τους κατοίκους να σταματήσουν να ανησυχούν για το μέλλον της πελαργοοικογένειας!

Πρόκειται για το αρσενικό του ζευγαριού που έρχεται πρώτο, ετοιμάζει τη φωλιά και μετά από λίγες μέρες έρχεται και το θηλυκό, όπου μαζί ξεκινούν την εργασία για…την νέα οικογένεια και την διαιώνιση του είδους!
Το ζευγάρι των πελαργών δίνει το παράδειγμα για μια αρμονική συμβίωση και αλληλοσυμπλήρωση ρόλων σε μια οικογένεια…Κάθε φορά δε, που επιστρέφει ένας από το ζευγάρι στη φωλιά, είτε για την κατασκευή της, είτε για το τάισμα των μικρών, αυτός που περίμενε βγάζει μια κραυγή ευχαρίστησης και λένε πως Δοξάζει το Θεό, που γύρισε το ταίρι του σώο και αβλαβές!

Τέλος και ποιος και δεν έχει δει τους πελαργούς κάθε φορά που οργώνουν το χωράφι τους οι Αγρότες, ή που αλωνίζουν , ή σε όποια εργασία που ανακατεύεται το χώμα, οι πελαργοί είναι εκεί για να συνδράμουν στον …καθαρισμό του εδάφους !

ERT Komotinis/BM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό