Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»: Παρίστανε το νευρολόγο, έταζε θεραπείες με βλαστοκύτταρα – 5 ασθενείς νεκροί

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού»: Παρίστανε το νευρολόγο, έταζε θεραπείες με βλαστοκύτταρα – 5 ασθενείς νεκροί

Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και υποστήριζε ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Χορηγούσε μάλιστα θεραπείες με φάρμακα και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος διεξάγει έρευνα, και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Μάλιστα, πέντε ασθενείς απεβίωσαν, και επομένως η δικογραφία που έχει κατά πληροφορίες σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου αφορά εκτός από το αδίκημα της απάτης και αυτό της ανθρωποκτονίας κατά συρροή. 

Έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε, και εν τέλει κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού.

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη.

Είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να γίνει έρευνα την οποία ανέλαβε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Συνολικά, ο ψευτογιατρός φέρεται να έχει εξαπατήσει 15 άτομα, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Προκειμένου να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη ο ψευτογιατρός συνεργαζόταν με γιατρό στη Στουτγκάρδη.

Ταξίδευε μαζί με τους ασθενείς στη Γερμανία δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις, και εν συνεχεία τους πρότεινε θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Για κάθε μια ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων. Aπέσπασε 1 εκατομμύριο ευρώ

Όσα φιαλίδια βρέθηκαν και ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι δεν είχαν κανενός είδους φαρμακευτική ουσία.

Η παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ψευτογιατρό

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης, στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στην σοβαρή υπόθεση εμπλέκονται ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός γενικός ιατρός, ενώ η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία από τις αντίστοιχες Γερμανικές Αρχές, σε οικίες και σε κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση,

  • Φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις,

  • 1 πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,

  • 1 δίκανο και

  • Το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

  • Το συνολικό χρηματικό όφελος που μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται περίπου στις 900.000 ευρώ.

Πηγή: Skai.gr, Newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό