Νέες αποκαλύψεις: Το 2019 είχε αναζητηθεί κεταμίνη στον οργανισμό της μικρής Μαλένας

Νέες αποκαλύψεις: Το 2019 είχε αναζητηθεί κεταμίνη στον οργανισμό της μικρής Μαλένας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την 3,5 ετών Μαλένα (το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας και το πρώτο που πέθανε) καθώς όταν έγινε η πρώτη τοξικολογική εξέταση στο παιδί αναζητήθηκαν διάφορα οργανικά φάρμακα, στα οποία ανήκει και η κεταμίνη.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, τότε, το 2019, αναζητήθηκε η κεταμίνη αλλά δεν ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Μαλένας.

Βέβαια, καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου τόνισε πως «στο τέλος της ιατροδικαστικής έκθεσης αναγράφεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείει τη χορήγηση σε κάθε τοξικολογική εξέταση».

Αυτό δηλαδή που δεν αποκλείουν οι επιστήμονες και αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου, είναι να μην χορηγήθηκε στο παιδάκι κάποιο φάρμακο – δηλητήριο σε μεγάλη ποσότητα (και για αυτό δεν ανιχνεύτηκε το 2019) αλλά ενδεχομένως να δινόταν σε μικρές ποσότητες, συχνά… Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και την κατάσταση που τελικά την οδήγησε στο θάνατο, την ηπατική ανεπάρκεια.

Γιατί ένα παιδάκι 3,5 ετών να πάθει ηπατική ανεπάρκεια και να πεθάνει από αυτό;

Αυτό που θα γίνει τώρα στο σύγχρονο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον κύριο Νίκο Ράικο, θα είναι και ένας ποσοτικός τοξικολογικός έλεγχος φαρμάκων αλλά και δηλητηρίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό