Νεκρό μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας

Νεκρό μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας

Τον θάνατο μέλους που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδας της Ουκρανίας στον πρώτο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία επιβεβαιώνει το Κίεβο.

Πρόκειται για τον Denis Kireev, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας- «έπεσε» κατά την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων μαζί με άλλα δύο μέλη του υπουργείο Άμυνας.

«Πέθαναν, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία, και η πράξη τους μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες σε απάντηση όσων μιλούν για Ρώσο πράκτορα και δολοφονία του από τις ουκρανικές αρχές.

Νωρίτερα οι Ρώσοι ανέφεραν ότι φέρεται να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Kireev ήταν ύποπτος για προδοσία.

Σύμφωνα με το Channel 5, τον Ιούλιο του 2020, κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες στην Ουκρανία για πιθανή εργασία του τραπεζίτη στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Τα Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Kireev φέρεται να ταξίδευε στη Ρωσία πολλές φορές τον χρόνο.

Ο Kireev ήταν ένας από τους κορυφαίους τραπεζικούς της χώρας, έχοντας διατελέσει διοικητής της Oschadbank αλλά και μέλος της Ukreximbank.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ο Kireev είχε στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία, Andriy Klyuyev, ο οποίος ήταν συνεργάτης του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό