Νίκος Καπραβέλος: «Κλείστε σχολεία, είσοδος στα ΜΜΜ με rapid test»

Νίκος Καπραβέλος: «Κλείστε σχολεία, είσοδος στα ΜΜΜ με rapid test»

Παρεμβάσεις για να μην κάνουμε «μαύρα Χριστούγεννα» ζητά ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου. Συνεχόμενη η ροή νέων ασθενών Covid στα νοσοκομεία. Υπερμεταδοτική η νέα μετάλλαξη Ομικρον.

Την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού επισήμανε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλοςμιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μία εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού, να μην είναι το 50%. Οι Γερμανοί λένε ότι αν δεν έχεις rapid test, δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο, θα ήταν γελοίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επανέλαβε την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κυρίως στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι και αυτοί που κατακλύζουν τις ΜΕΘ.

Όπως είπε, με 96 νεκρούς την ημέρα και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που έρχεται, είναι ανάγκη να ληφθούν αυτά τα μέτρα. Εκτίμησε δε ότι η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και η ανησυχία του επιστημονικού κόσμου είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία, που άγγιζαν τις 70. «Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή, που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ», κατέληξε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό