Νίκος Καραμπάσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου ‘73: Οι φωνές των αγωνιστών, οδηγός μας για μια Ελλάδα που να ανήκει σε όλους μας…

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης δήλωσε για την εφετινή επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973:

«Βρισκόμαστε 48 χρόνια μετά από εκείνη την ηρωική εξέγερση των φοιτητών, των εργατών και του απλού λαού της χώρας μας, εναντίον ενός τυραννικού στρατοκρατικού ξενοκίνητου καθεστώτος. Ξεσηκώθηκαν άοπλοι, με υψωμένες τις γροθιές τους και φανερά τα πρόσωπα τους. Σύνθημα τους είχαν τα αιτήματα για  Ελευθερία, Δημοκρατία, Ψωμί, Παιδεία. Για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα 48 χρόνια «μετά» τα αιτήματα τους παραμένουν δίκαια και επίκαιρα μπροστά σε μια νέα δυστοπική πραγματικότητα που διαμορφώνουν άρρωστες, μισάνθρωπες και αντιανθρώπινες λογικές και πολιτικές. Η κλιματική κρίση, οι πανδημίες, τα αντιανθρώπιναLockDownτης κοινωνίας, η επικράτηση των «λευκών κολλάρων» που δεν παράγουν παρά μόνο την απληστία και την ακόρεστη δίψα τους για ανθρώπινη δυστυχία, οφείλουν να μας θέσουν σε «πολεμική επαγρύπνηση» ώστε να σώσουμε τις ζωές μας και των παιδιών μας.

Η χώρα μας από το 2010 βιώνει μια συνεχόμενη βίαιη επίθεση λεηλασίας και υποταγής της. Τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν και βλέπουν το μέλλον να έρχεται σαν τυφώνας επάνω τους. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι «εδώ» για να δώσει διέξοδο στον λαό μας. Ως ένα γνήσιο δημοκρατικό, πατριωτικό, λαϊκό, «πράσινο» κίνημα ενώνει τις φωνές των αγωνιστών του Πολυτεχνείου με το «σήμερα» και το «αύριο». Για προκοπή, ευημερία, πρόοδο όλων μας.

Για μια Ελλάδα που να ανήκει σε όλους μας, για μια Πατρίδα ελεύθερη από ξένους δυνάστες».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό