Νόβακ Τζόκοβιτς: Γιατί κέρδισε τη δίκη

Νόβακ Τζόκοβιτς: Γιατί κέρδισε τη δίκη

Αντιμέτωποι με το βάρος των νομικών αποδείξεων της πλευράς του Νόβακ Τζόκοβιτς και έναν ολοένα και πιο δύσπιστο τόνο εκ μέρους του δικαστή, οι δικηγόροι της αυστραλιανής κυβέρνησης τελικά… παραιτήθηκαν. Δεν μπήκαν στον κόπο της αντίκρουσης, όπως μεταδίδει το BBC.

O Τζόκοβιτς είναι ανεμβολίαστος, ενώ την επομένη του αρνητικού μοριακού τεστ εμφανίστηκε σε δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι ίσως και να μην έπρεπε να του έχει χορηγηθεί βίζα και άδεια συμμετοχής στο τουρνουά Australian Open. Αλλά δεν έκρινε αυτό το δικαστήριο. Ο Αυστραλός δικαστής έκρινε ουσιαστικά ότι από τη στιγμή που ο Σέρβος πρωταθλητής έλαβε, ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, τη βίζα και την εξαίρεση εισόδου στη χώρα και συμμετοχής στο τουρνουά από τις αυστραλιανές αρχές, αυτές δεν είχαν κανένα βάσιμο λόγο να την ακυρώσουν. Έκρινε επίσης ότι οι αξιωματούχοι του υπουργείου Μετανάστευσης έλαβαν την λάθος απόφαση, όταν έστειλαν τον Τζόκοβιτς στο ξενοδοχείο προσφύγων, χωρίς μάλιστα να του δώσουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να τους παρουσιάσει τη θέση του και ότι ο Σέρβος έτυχε άδικης αντιμετώπισης.

Η όλη διαδικασία που ακολούθησαν (του είπαν ότι μπορεί να κοιμηθεί λίγες ώρες, αλλά τελικά τον ξύπνησαν ύστερα από μισή ώρα και του ζήτησαν εξηγήσεις χωρίς να έχει καταφέρει πριν να μιλήσει με τους εκπροσώπους των διοργανωτών του τουρνουά, όπως είχε ζητήσει) βάρυνε κατά της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Του πήραν ακόμη και το κινητό και δεν είχε τη δυνατότητα επικοινωνίας με κανέναν, κάτι που θεώρησε εξοργιστικό ο δικαστής.

Στη δίκη πραγματοποιήθηκε μία 40 λεπτη διακοπή μετά την οποία ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του. Όλοι περίμεναν να προηγηθεί προσπάθεια των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση να ανατρέψουν τις αρνητικές εντυπώσεις και να στηρίξουν την αρχική τους θέση. Αντ’αυτού «παραδέχθηκαν ότι η απόφαση για ακύρωση της βίζας ήταν παράλογη με βάση τις συνθήκες» όπως εξήγησε ο δικαστής.

Έτσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πια ελεύθερος, πραγματοποίησε προπόνηση και περιμένει πώς και πώς τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Το εάν αυτό θα συμβεί θα το μάθουμε πιθανότατα αύριο, οπότε και θα ανακοινωθεί πιθανότατα η οριστική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης για το εάν θα επιλέξει να του ακυρώσει τη βίζα και να τον απελάσει ή θα αποδεχθεί την δικαστική απόφαση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό