Ο 20χρονος πάει στα ελληνο-αλβανικά σύνορα να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές

Ο 20χρονος πάει στα ελληνο-αλβανικά σύνορα να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές

Νωρίτερα το απόγευμα είχε παραδοθεί στην αστυνομία της Κορυτσάς και είχε πει πως συναινεί στην έκδοσή του στην Ελλάδα

 

Για τον νεαρό έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης – Ισχυρίζεται ότι είχε περιφερειακό ρόλο στο έγκλημα – «Μου ζήτησε να παραθέσω ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό», είπε ο συνήγορός του – Δικηγόρος 21χρονου Έλληνα: «Δεν σκότωσε με το δρεπάνι – Άλλο όπλο χρησιμοποιήθηκε»

Έτοιμος να παραδοθεί στην Ελλάδα είναι ο 20χρονος Αλβανός που έχει διαφύγει στη χώρα του και σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Όπως είπε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος θα συναινέσει να έρθει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις που αφορούν στον ρόλο του στην υπόθεση και θα τύχει μίας δίκαιης δίκης στη χώρα μας.

 

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια.

 

»Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί. Η γενική του θέση είναι πως είχε έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

»Το γεγονός ότι εμφανίζεται έχει ένα ενδιαφέρον καθώς έχει να καταθέσει κάποια πράγματα στη δικαιοσύνη. Η πρώτη του θέση που μου ζήτησε να παραθέσω είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

 

Εν τω μεταξύ, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν ήδη σήμερα άλλοι τρεις εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα απολογηθούν για τα όσα τους καταλογίζουν οι αρχές σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία. Ανάμεσά τους θα απολογηθεί και ο 21χρονος Γ.Κ., τον οποίον οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι «φωτογραφίζουν» ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό όπλο στην δολοφονική επίθεση.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό