«Ο αγώνας των εργαζομένων στα «Πετρέλαια» είναι αγώνας όλων μας» (φώτος-βιντεο)

«Ο αγώνας των εργαζομένων στα «Πετρέλαια» είναι αγώνας όλων μας» (φώτος-βιντεο)

Κινητοποίηση στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα πραγματοποίησαν Σωματεία και φορείς της περιοχής, με σύνθημα «Ο αγώνας των εργαζομένων στα “Πετρέλαια” είναι αγώνας όλων μας».

Στη συγκέντρωση συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κόμματος.

Τα Σωματεία και οι φορείς τονίζουν ότι «η επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα “Πετρέλαια” είναι μέρος της επίθεσης που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στην Καβάλα. Γίνεται λίγους μήνες μετά την απόλυση των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Την ίδια στιγμή που ξεχαρβαλώνονται οι εργασιακές σχέσεις και το οκτάωρο σε όλους τους εργαζόμενους με το νόμο Χατζηδάκη».

Απαιτούν:

– Καμιά απόλυση.

– Καμιά διαθεσιμότητα.

– Καμιά αλλαγή εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο.

– Καμιά δικαστική δίωξη στους αγωνιστές εργάτες.

– Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία.

Εκτός από τα Σωματεία και τους φορείς που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής και νέοι φορείς προστέθηκαν στην λίστα των σχετικών αποφάσεων συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση:

– Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής

– Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Ο δρόμος του νερού»

– Πολιτιστικός Σύλλογος Βύρωνα «Η μεταμόρφωση»

– Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το κάστρο»

– Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου

– Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΕΠΟΣ

– Πολυφωνικό σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι»

«Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά είμαστε όλοι μια γροθιά, εργάτες ενωμένοι και πότε μας νικημένοι», ήταν τα αγωνιστικά κάλαντα που έψελναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας οι εργαζόμενοι, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Ακούστε το καλά, γαλέρα δεν θα γίνουν τα “Πετρέλαια”».

Φθάνοντας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, κατήγγειλαν την πρόσφατη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων των «Ελληνικών Πετρελαίων», φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στην Energean κάνετε τις πλάτες»

Στη συνέχεια, η πορεία έφτασε και πάλι στην πλατεία Καπνεργάτη, απ’ όπου και ξεκίνησε. Εκεί ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κόμματος.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη. Εκεί έγιναν χαιρετισμοί και ομιλία από τον Μανώλη Κελαϊδάκη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην «Kavala Oil».

Ο ομιλητής ευχαρίστησε τα Σωματεία και τους φορείς για την αλληλεγγύη που έχουν δείξει έμπρακτα στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» και ξεκαθάρισε πως οι εργάτες με το Σωματείο τους είναι αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους. (Δείτε εδώ σε video απόσπασμα).

«Μόνος του ο καθένας είναι φτερό στον άνεμο», σημείωσε στον χαιρετισμό της, η Βάσω Μπράτσου, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, καλώντας τους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» «να μην κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα τους».

Χαιρέτισαν επίσης ο Βασίλης Λεμονίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο Βασίλης Ποιμενίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών και ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό