Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στην Αθήνα για συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στην Αθήνα για συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου για σειρά επαφών με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυση ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Αναλυτικότερα, είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, όπου τέθηκε η προοπτική η «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ συζητήθηκαν η ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη Δράμα, η προβολή του Σπηλαίου του Αγγίτη και του Παρθένου Δάσους, αλλά και οι εξελίξεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης τον ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή του στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. προς τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Επιπρόσθετα, ο κ.Παπαεμμανουήλ ζήτησε από τον Υπουργό την επίσπευση της αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Σημαντική ήταν και η συνάντηση, μαζί με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ.Χρήστο Μέτιο, με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, στην οποία παρευρέθηκαν και ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) κ. Κωνσταντίνος Πολίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Αντικείμενο της σύσκεψης, αποτέλεσε η προβολή της Βυζαντινής Μουσικής στο πλαίσιο της εγγραφής της στο Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η πρόταση της Ο.Μ.Σ.Ι.Ε. για τη δημιουργία Μουσικού Οικοσυστήματος με την επωνυμία PSALTOPOLIS στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με έδρα την πόλη της Δράμας. Η πρόταση που είχε ήδη αξιολογηθεί θετικά, εισέρχεται σε φάση προμελέτης και συστάθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με τον οποίον συζήτησε για τρέχοντα προβλήματα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και κυρίως, για τους τρόπους στήριξης και αναβάθμισης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, του μεγαλύτερου πολιτιστικού γεγονότος της Περιφέρειάς μας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, είχε μία ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ. κ. Χρήστο Σούλη, ενώ συνάντησε, στο Συνοδικό Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τους Υφυπουργούς Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Αμυρά και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αναβλήθηκαν λόγω εκτάκτων συνθηκών με τη πανδημία και μεταφέρθηκαν σε άλλες ημερομηνίες. Παρόλα αυτά έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες μέσω υπηρεσιακών παραγόντων, ειδικά για το θέμα του Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού που οδεύει προς την οριστική του επίλυση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό