Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στην Αθήνα για συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στην Αθήνα για συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για θέματα του Νομού Δράμας

Την Τρίτη 22  και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετέχει σε συσκέψεις και συναντήσεις με φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυση ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Αναλυτικότερα, είχε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα αναφορικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Στη συνάντηση, σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα και δρομολογήθηκαν λύσεις με στόχο τη σωστή επαννεκίνηση για το βουνό μας.

Στη συνέχεια, είχε συνάντηση εργασίας με το  Διευθύνων Σύμβουλο του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, ο οποίος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας. Στην πολύωρη συνεργασία, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, οι δύο πλευρές εξέτασαν τις προοπτικές ανάπτυξης για ένα κτήριο-σύμβολο της Δράμας και της Ελλάδας και τέθηκαν οι βάσεις για μια νέα εποχή αναφορικά με την αξιοποίησή του.

Έπειτα, συνεδρίασε στο Υπουργείο Πολιτισμού η Ομάδα Έργου που σύστησε προ ολίγων ημερών η Υπουργός κα. Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, με σκοπό την ωρίμανση του Οικοσυστήματος Βυζαντινής Μουσικής PSALTOPOLIS στη Δράμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου της Υπουργού κ. Παναγιώτης Χίνης, η Διευθύντρια Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα. Σταυρούλα Φωτοπούλου, ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Επίσης, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δράμας και Πρόεδρο του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) κ. Χριστόδουλο Μαμσάκος και πραγματοποιήσαν πολύ σημαντικές συναντήσεις που αφορούν κάτι σπουδαίο για τη Δράμα μας. Με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας σχεδιάζονται και δημιουργούνται προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, συναντήθηκε, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Παντζαρίδη, Αν. Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΙΑΑ) και Προϊστάμενο Υπηρεσίας Πληροφορικής, Ψηφιακών Εφαρμογών & Διαχειρίσεως Έργων της ΙΑΑ.

Μετέπειτα, είχε συνάντηση με τους συμπατριώτες μας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δραμινών Αθήνας “Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”. Με την Πρόεδρο κα. Μαρία Μαχαιρίδου, την Αντιπρόεδρο κα. Εύη Χατζηδημητρίου και τα μέλη κ. Πέτρο Μαρκόπουλο και κ. Γιάννης Αθανασιάδης, ανταλλάξαν ιδέες και απόψεις για την αγαπημένη μας Δράμα.

Τέλος, είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον εκλεκτό Δραμινό επιχειρηματία κ.  Δημήτριο Σιδηρόπουλο, με κυρίαρχο θέμα την εκκλησία που θέλει να χτίσει στο χωριό του στους Ποταμούς του Δήμου Νευροκοπίου. Ο κ. Παπαεμμανουήλ δεσμεύτηκε να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής του Υφυπουργού στην έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πραγματοποιήθηκε όμως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό και δόθηκαν κατευθύνσεις σε υπαλλήλους του Υπουργείου για το θέμα του Φαλακρού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό