Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει αγωγή εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ – Καλούνται να επιστρέψουν 2 εκ ευρώ. Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Είμαστε σε αναμονή, θα επιστρέψουμε τα χρήματα

Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει αγωγή εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ – Καλούνται να επιστρέψουν 2 εκ ευρώ. Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Είμαστε σε αναμονή, θα επιστρέψουμε τα χρήματα

Απόφαση Σταθμός από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου χθες, η οποία απορρίπτει την αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Κομοτηνής-ΔΕΥΑΚ-, για τη μη περικοπή των μισθών τους από τους μνημονιακούς νόμους, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάγονται σε αυτούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί και νομολογία πια για τη χώρα και θα πρέπει όλα τα Δικαστήρια να εναρμονισθούν με αυτή την απόφαση, για ανάλογες περιπτώσεις.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό των 2 εκ ευρώ. Οι 55 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά της τάξης 40.000 έως 45.000 ευρώ έκαστος.

Στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μίλησε η δικηγόρος από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής, Λευκή Κιοσσιέ, η οποία ανέφερε πως η ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής ήταν από τις λίγες ΔΕΥΑ που προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, το ανώτατο δικαστήριο της Χώρας. Σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις οι οποίες σταμάτησαν στα Ειρηνοδικεία, τα οποία είχαν δικαιώσει τους εργαζόμενους και δεν συνέχισαν τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες.

 

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Είμαστε σε αναμονή, θα επιστρέψουμε τα χρήματα

Στάση αναμονής τηρούν οι 55 Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, των οποίων η αγωγή κατά των περικοπών των μισθών τους από τους μνημονιακούς νόμους, ακυρώθηκε από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Μετά από αυτή την απόφαση, η οποία αποτελεί νομολογία και θα πρέπει να εναρμονισθούν όλα τα Δικαστήρια της Χώρας για ανάλογες υποθέσεις, θα πρέπει να επιστραφεί ποσό μαζί με τους τόκους κοντά στα 2 εκ ευρώ.
Στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Μανώλης Σκαρλατάκης, τόνισε πως οι Εργαζόμενοι θα περιμένουν μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση, να τη διαβάσουν οι δικηγόροι τους και φυσικά να ξεκινήσουν την επιστροφή των χρημάτων.

«Εμείς αποδεχόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και φυσικά θα επιστρέψουμε τα χρήματα. Απλά, μας ξαφνιάζει το γεγονός πως πρωτόδικα και στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο, είχαμε δικαιωθεί, ωστόσο τώρα που η υπόθεση πήγε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η απόφαση άλλαξε και φυσικά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο…», υποστήριξε ο κ. Σκαρλατάκης.
Επι πλέον ο κ. Σκαρλατάκης ανέφερε πως δεν είναι αλήθεια πως ο καθένας τους καλείται να επιστρέψει 40 με 45 χιλιάδες ευρώ. Τα ποσά διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο και δεν είναι ίδια σε όλους.
«Προς το παρόν αναμένουμε», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σκαρλατάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό