Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας που έγινε παπάς, γυρνάει ξανά στην τηλεόραση

Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας που έγινε παπάς, γυρνάει ξανά στην τηλεόραση

Η είδηση ότι ο Νίκος Χορταρέας εγκατέλειψε την τηλεόραση από την οποία είχε γίνει γνωστός για τις αστρολογικές του προβλέψεις για να γίνει ιερέας είχε σκάσει σαν βόμβα πριν από τέσσερα χρόνια. Πολλοί ήταν αυτοί που τον αναζητούσαν για μια δήλωση ή μια φωτογραφία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Νίκος Χορταρέας ιερουργούσε στον Λαγκαδά ως πατέρας Κυπριανός με πολλούς να αναρωτιούνται εάν όντως είχε χειροτονηθεί ιερέας.

 

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, ο Νίκος Χορταρέας αφήνει πίσω του την εκκλησία και γυρνά στα παλιά του λημέρια. Ξεκινά εκπομπές στην τηλεόραση σε αυτό που ο ίδιος λέει ότι είναι πολύ καλός: Στο να λύνει μάγια.

Σε συνέντευξή του δηλώνει ότι απέχει από τα media για τέσσερα χρόνια, τέσσερις μήνες και 13 ημέρες, αποδεικνύοντας ότι μετρούσε τις μέρες για να επιστρέψει.

 

Πήγαινα για Δεσπότης
Ο ίδιος μιλάει για την επιλογή του να γίνει ιερέας και λέει ότι οφείλεται στον θάνατο της μητέρας του. «Δεν είναι κακό να λύνεις μάγια. Και ως ιερέας κάθε Τετάρτη έκανα παράκληση του αγίου Κυπριανού, και ερχόταν ο κόσμος και διαβάζαμε ευχές για το λύσιμο της μαγείας και της γλωσσοφαγιάς, γιατί όλα αυτά τα παραδέχεται η θρησκεία μας. Μάγια έλυνα και πριν, μάγια έλυνα και ως ιερέας, τι διαφορά έχει; Απλά η ευχή αλλάζει. Είχε τόσο κόσμο, που ανοίγαμε τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν. Είχα βγάλει την Ιερατική Σχολή και ήταν πόθος μου να γίνω ιερέας. Έγινα διάκος, ιερέας, αρχιμανδρίτης και πήγαινα για δεσπότης, αλλά με έκοψαν στο τέταρτο θαύμα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το εάν όντως είχε χειροτονηθεί, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «λειτούργησα σε 16 εκκλησίες, έχω φωτογραφίες με άπειρους κληρικούς να λειτουργούμε μαζί και με δεσπότη. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εάν δεν είχα χειροτονηθεί. Ανήκα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και λειτουργούσα σε ένα μεγάλο προσκύνημα στην Παναγία Περπατούσα στο Ηράκλειο Λαγκαδά»,

 

Ακόμα αναφέρεται στην σχέση του με τους πιστούς, λέγοντας πως γέμιζε εκκλησίες και έφτασε να κάνει 40 εξομολογήσεις την ημέρα.

Γέμιζα εκκλησίες
Και για αυτούς που αμφισβητούν ότι ήταν επίσημα ιερέας ο Νίκος Χορταρέας δίνει την εξής απάντηση: «Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον μητροπολίτη και, ενώ έγινε η χειροτονία μου, δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δεν δώσαμε σημασία. Συγχωρέθηκε κι έφυγε πολύ γρήγορα, και ξαφνικά τα χαρτιά μου έμειναν ανυπόγραφα. Οπότε ο επόμενος σου λέει «εγώ δεν σε χειροτόνησα, οπότε πώς να υπογράψω;»

 

Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι! Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες τους πιστούς και κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι, όμως, το χαρτί που έχεις στο χέρι σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές».

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό