Ο Χάρης Αγγελικός στην «Θρακική Αγορά»

Ο Χάρης Αγγελικός στην «Θρακική Αγορά»

«Θέλω να αφήνω καλά ίχνη να φαίνονται ας είναι δύσκολη η διαδρομή, τα βήματά θέλω να είναι σωστά»

Ο Χάρης Αγγελικός γεννήθηκε στην Άρτα το 1976. Από μικρή ηλικία άκουγε πολλή μουσική. Όταν ακόμα ήταν μαθητής του δημοτικού σχολείου αγαπούσε ήδη ιδιαίτερα τα ορχηστικά  Soundtracks ταινιών, ενώ στα 13 του ξενυχτούσε με ένα Walkman ακούγοντας Βασίλη Πολυδούρη, Jerry Goldsmith και Michael Jackson. 

Είχε την τύχη τότε, τιμή για το τώρα, να τραγουδήσει μαζί με φίλους και φίλες για τον Αθάνατο Μίκη Θεοδωράκη ως μέλος της  χορωδίας του American Farm School όπου ήταν μαθητής. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι μάλλον λαϊκός τραγουδιστής αφού είναι κολλημένος σε κλασσικό λαϊκό ρεπερτόριο, όμως χωρίς ενδοιασμούς τραγουδά ό,τι τον εκφράζει. 

Το τραγούδι «Πανιά στον Ουρανό» γράφτηκε πριν 22 χρόνια, το 1999. Ίσως όμως οι σημερινές συνθήκες να το κάνουν πιο συμβατό με την εποχή που ζούμε. 

Χάρη, σε καλωσορίζουμε στην Θρακική Αγορά! Τι σε οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθείς με το τραγούδι;

ΚαταρχάςΓειά σας και ευχαριστώ πολύ την Θρακικη Αγορά για τον χρόνο που μου παραχωρεί όσο και την Αngels Pr που μας φέραν κοντά να συζητήσουμε ,προωθούν την μουσική μου.

Δεν με έσπρωξε κάτι στο τραγούδι,  αυτό έγινε από μόνο του και εντατικοποιήθηκε όταν δανείστηκα μια κιθάρα. Μετά έγινε το τραγούδι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Η αλήθεια είναι ότι είσαι αγαπητός όταν το ταλέντο σου το προσφέρεις απλόχερα στις παρέες σου, με μια κιθάρα στο χέρι και με φίλους έχω μόνο όμορφα να θυμάμαι.

 

  1. Πότε και κάτω από ποιες συνθήκες έγραψες το «Πανιά στον Ουρανό»;

Το Πανιά στον Ουρανό αρχικά το ονόμασα Τα νιάτα μας χαθήκαν…γράφτηκε μέσα στο έτος 1999. Σπούδαζα στη Ρουμανία τότε και το γεγονός ότι έβλεπα ανθρώπους ευγενικούς να αγωνίζονται για να επιβιώσουν έστω και για αυτά τα λίγα , σε συνδυασμό με την δική μου μοναξιά μακριά από το σπίτι μου τότε θεωρώ ότι βοήθησαν να γίνει το τραγούδι.

  1. Υπογράφεις τόσο τη μουσική, όσο και τους στίχους του «Πανιά στον Ουρανό». Τι θεωρείς πιο σημαντικό από τα δύο αυτά στοιχεία σε ένα τραγούδι, τη μουσική ή τους στίχους, και γιατί;

Εμενα στα κομμάτια με γοητεύει η μουσική αρχικά, αλλά κομμάτια που δεν έχουν νορμάλ στίχο δεν τα ακούω.

  1. Τι μουσική σου αρέσει να ακούς στον ελεύθερο χρόνο σου και ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες;

Δύσκολη ερώτηση. Ανάλογα την ώρα και την περίσταση. Συνήθως κλασσικά λαϊκά, έντεχνα, σύγχρονο λαϊκό και ethnic.

Από  Έλληνες τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Γιώργο Νταλάρα.

  1. Σε ποια κατηγορία θα κατέτασσες την δική σου μουσική;

Είμαι ροκ δεν είμαι ροκάς, το τραγούδι πήρε αυτή την μορφή γιατί σαν λαϊκή μπαλάντα ήταν νωχελικό. Έτσι έγινε πιο δυναμικό. Όμως εγώ είμαι πιο λαϊκός,  δεν έχω θέμα όμως να τραγουδήσω και ξένο ροκ αν μου αρέσει και το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως τον εαυτό μου κάτι πιο κλασσικό.

  1. Θεωρείς απαραίτητη την θεωρητική κατάρτιση για έναν μουσικό;

Για ένα μουσικό ναι, για έναν τραγουδιστή όχι.

  1. Εμφανίζεσαι κάπου live αυτόν τον καιρό; Έχεις κάποιο έτοιμο σχήμα για τις live εμφανίσεις σου;

Όχι δεν εμφανίζομαι. Με στενοχωρεί γιατί χάνω αυτό το αλισβερίσι με τον κόσμο ,και την εμπειρία, από την άλλη η έξαρση του ιού με όλη την αβεβαιότητα που δημιούργησελέω δεν πειράζει ας μείνω σπίτι και ας παίξω κιθάραμόνος, δεν χάνω και κάτι αν απέχω από αυτόν τον χαμό και ας έχω εμβολιαστεί εις διπλούν.

  1. Σκέφτεσαι να κυκλοφορήσεις κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ;

Θα ήθελα ένα άλμπουμ σε μορφή live με δικά μου αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών, με λαϊκό, ελαφρό λαϊκό, έντεχνο, αλλά και ethnic περιεχόμενο.

  1. Είναι όλα σου τα τραγούδια στην ίδια μουσική κατεύθυνση ή ανάλογα το songwritingπου σου βγαίνει κάθε φορά αλλάζει και το στυλ από τραγούδι σε τραγούδι;

Πριν 25 χρόνια έλεγα θα γράψω ένα τέτοιο και το έγραφα. Η σημαντική απουσία μου από το τραγούδι τα τελευταία 15 χρόνια για λόγους επαγγελματικούςδεν ξέρω τι δυνατότητες μου έχει αφήσει, μπορεί και να μην μπορώ να ξαναγράψω οτι θέλω, ίσως όμως να καταφέρω να γράψω αυτά που θέλω.

  1. Με ποιον εν ζωή καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς και με ποιον καλλιτέχνη που δεν βρίσκεται πια κοντά μας θα ήθελες να είχες προλάβει να συνεργαστείς;

Με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση,  τον Καζαντζίδη, τον Χατζιδάκι. Από τους σημερινούς τον Βασίλη Καρρά.

  1. Τι ανταπόκριση έχουν ως τώρα τα «Πανιά στον Ουρανό» και πώς σκέφτεσαι να συνεχίσεις την καλλιτεχνική σου πορεία; Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην υπέροχη δουλειά σου και σε ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε καλύτερα!

Όχι την αναμενόμενη πάντα φιλοδοξούμε κάτι καλύτερο.  Με ένα σύγχρονο λαϊκό κομμάτι τους επόμενους μήνες και βλέπουμε.  Θέλω να αφήνω καλά ίχνη να φαίνονται ας είναι δύσκολη η διαδρομή, τα βήματά θέλω να είναι σωστά.

Σας Ευχαριστώ πολύ κι εγώ για τον χρόνο σας. Όταν κυκλοφορήσει θα σας στείλουμε και το επόμενο τραγούδι να ακούσουμε την γνώμη σας.

Ευχαριστώ ξανά από καρδιάς πάντα επιτυχίες.

 

ΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ – OFFICIAL MUSIC VIDEO

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό