Ο Δημήτρης Χαρίτου ζητά τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας  του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών ΠΕ Ροδόπης

Ο Δημήτρης Χαρίτου ζητά τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών ΠΕ Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά την άμεση λήψη μέτρων πυρασφάλειας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών ΠΕ Ροδόπης, με παρέμβαση του  στη Βουλή προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά  την  επιστολή του Συλλόγου του Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης στην οποία μεταξύ άλλων θεμάτων τοπικής διάστασης, τίθεται και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας της περιοχής γύρω από τον οικισμό.

Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να γνωστοποιήσει στους ενδιαφερομένους ποια είναι τα  μέτρα που έχουν ληφθεί  για την  πυρασφάλεια  της περιοχής του Κρυονερίου και την  αντιπυρική προστασία ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου – Προσκυνητών της Π.Ε  Ροδόπης. Όπως επίσης  εάν θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση της  μελέτης αντιπυρικής προστασίας, που υπάρχει για την περιοχή, αφού πλέον η αρμοδιότητα έχει περιέλθει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς

 Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για

τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Λήψη μέτρων πυροπροστασίας του οικισμού Κρυονερίου και της ευρύτερης περιοχής Ιμέρου – Προσκυνητών ΠΕ Ροδόπης  

 Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστολή του Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης με την οποία, ανάμεσα σε άλλα τοπικής διάστασης θέματα, θέτει και το σοβαρό πρόβλημα της πυρασφάλειας της περιοχής, κάνοντας αναφορά στην αναγκαιότητα καθαρισμού των παρακείμενων αλσυλλίων, λόγω του κινδύνου που συνεπάγεται για τον οικισμό σε ένα ενδεχόμενο  πυρκαγιάς.

Στην ίδια επιστολή επισυνάπτεται  έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που απαντώντας στους ενδιαφερόμενους σημειώνει ότι για την υλοποίηση των αντιπυρικών δράσεων στην περιοχή η αρμοδιότητα έχει μεταβιβασθεί στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως και η χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης «αντιπυρικής προστασίας» που υπάρχει για την περιοχή.

Κατόπιν τούτων σας ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε ποια μέτρα έχουν ληφθεί  για την  αντιπυρική προστασία της περιοχής του Κρυονερίου και ευρύτερα της παραλιακής ζώνης Ιμέρου – Προσκυνητών της Π.Ε  Ροδόπης και  εάν θα χρηματοδοτήσετε σχετική μελέτη όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Παρακαλούμε για την απάντησή σας

Αθήνα,   2/6/2022

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό