Ο Δήμος Ορεστιάδας πήρε πιστοποίηση ως EUROPEAN HEALTHY CITY από τον Π.Ο.Υ.

Ο Δήμος Ορεστιάδας πήρε πιστοποίηση ως EUROPEAN HEALTHY CITY από τον Π.Ο.Υ.

Στο Ετήσιο Τεχνικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων Του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Βασίλειος Μαυρίδης, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, παρευρέθηκε στις εργασίες του Ετήσιου Τεχνικού Συνεδρίου των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και παρέλαβε την Πιστοποίηση του Δήμου Ορεστιάδας ως μέλος του EUROPEAN HEALTHY CITIES NETWORK FOR PHACE VII (2019-2025).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης μας και τόνισε ότι η ανακήρυξη του Δήμου Ορεστιάδας ως μέλους του Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του Δήμου και παράλληλα μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ορεστιάδας θα προσφέρει στους πολίτες υγεία και ευημερία και θα αποδειχθεί αντάξιος της ευθύνης που αναλαμβάνει.

Η εν λόγω διάκριση είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μακροχρόνιας δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς από την αίτηση και μέχρι τη σύνταξη και την κατάθεση της πρότασης, χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από δυο χρόνια. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Ορεστιάδας βρισκόταν σε συνεχή επαφή και παρείχε επεξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του WHO European Network of Healthy Cities, μέχρι να περάσει στο Δεύτερο στάδιο των αξιολογήσεων και να λάβει την Πιστοποίηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος Ορεστιάδας είναι ο τρίτος Δήμος της Ελλάδας , μαζί με το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, που λαμβάνει Πιστοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετά το Δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Ορεστιάδας βιώνει πλέον την υψίστη τιμή να βρίσκεται και να διαδραματίζει ρόλο στον Παγκόσμιο χάρτη των φορέων που εργάζονται για την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας και της ευζωίας των πολίτων.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλειος Μαυρίδης,  εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του:

  • στην Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Υγειών Πόλεων κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, για την βοήθεια και την στήριξη που μας παρείχε από την υποβολή της αίτησης και μέχρι σήμερα
  • σε όλους τους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ορεστιάδας που συνέβαλαν με τις γνώσεις και τις προτάσεις τους σ ’αυτό το τεράστιο εγχείρημα
  • στην Γενική Γραμματέα του Δήμου Ορεστιάδας, κα Ζαχαρούλα Πέπη, που ανέλαβε τη σύνταξη, την υποβολή και την υποστήριξη της υποψηφιότητας.

Πηγή: evros24.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό