Ο εφιάλτης του lockdown επιστρέφει στην Ευρώπη: Ελλάδα και άλλες εννέα χώρες κοντά στο «κλείδωμα» παρά τους εμβολιασμούς

Ο εφιάλτης του lockdown επιστρέφει στην Ευρώπη: Ελλάδα και άλλες εννέα χώρες κοντά στο «κλείδωμα» παρά τους εμβολιασμούς

Στο 2020 επιστρέφουν αρκετές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, καθώς ετοιμάζεται ένα νέο πανευρωπαϊκό lockdown ενόψει Χριστουγέννων.

Τo pronews.gr ήταν το πρώτο και το ΜΜΕ που υποστήριξε ότι θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ημέρες ένα «κύμα» lockdown στην Ευρώπη, παρά το αφήγημα της κυβέρνησης, και λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα μας η Ολλανδία έριξε την πρώτη «βόμβα»

Μάλιστα στη συνέχεια του ΕCDC εξέπεμψε ηχηρό καμπανάκι για την Ελλάδα και άλλες εννέα ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στο θέμα του κορωνοϊού είναι «άκρως ανησυχητική».

Ήδη αρκετές χώρες, παρά τους εμβολιασμούς, έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, με μερικές να τα εφαρμόζουν σε όλο τον πληθυσμό (Ολλανδία) και άλλες να τα εφαρμόζουν στους ανεμβολίαστους (Αυστρία).

Στέλλα Κυριακίδου: «Τα μέτρα πρέπει να ενταθούν»

Μήνυμα ενίσχυσης των μέτρων προστασίας για τη νόσο COVID-19 έστειλε την Παρασκευή (12/11) η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη στη «Welt», η Κύπρια επίτροπος είπε«Πρέπει να ενταθούν τα μέτρα για να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός και αυτά περιλαμβάνουν μέτρα δημόσιας υγείας, δοκιμές και αλληλουχία DNA για τον εντοπισμό νέων παραλλαγών του ιού». Μάλιστα, η ίδια προέτρεψε τους πολίτες της Ε.Ε. να είναι πιο προσεκτικοί, λέγοντας: «Δεν είναι η ώρα να είμαστε απρόσεκτοι και να πετάξουμε τις μάσκες μας, πρέπει να ακούσουμε την επιστήμη».

«Καμπανάκι» από το ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) χαρακτήρισε, την Παρασκευή (12/11), ως «πολύ ανησυχητική» την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στη σχετική έκθεση του ECDC επισημαίνεται το εξής: «Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ε.Ε. χαρακτηρίζεται, αυτή την ώρα, από μια ραγδαία και σημαντική αύξηση των μολύνσεων και ένα ποσοστό θνητότητας που είναι χαμηλό, όμως αυξάνεται αργά».

Στο επίπεδο της «πολύ ανησυχητικής» κατάστασης, το ECDC περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την Εσθονία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.

Ακόμα, ως «ανησυχητική» περιγράφεται η κατάσταση στη Γερμανία, στην Αυστρία, στη Δανία, στη Φινλανδία, στην Ιρλανδία, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Ρουμανία και στη Σλοβακία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό