Ο Γεραπετρίτης για το «μηδέν !» με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Ο Γεραπετρίτης για το «μηδέν !» με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης και τον σάλο που ξέσπασε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων και τον αριθμό των εισακτέων στην κάθε Σχολή.
«Εκεί που είχαμε τη δημιουργία κενών, π.χ. στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης, αυτό συνέβη επειδή η ίδια η Σχολή επέλεξε να έχει μια υψηλή βάση. Η επιλογή της βάσης έχει να κάνει με το ότι το ίδιο το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, που θεώρησε ότι εκεί οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν υψηλά προσόντα», ανέφερε ο υπουργός και πανεπιστημιακός που εξήγησε ότι οι υπόλοιπες Σχολές Αρχιτεκτονικής επέλεξαν να έχουν χαμηλότερη βάση. Υπερασπίστηκε δε, την αυτονομία των πανεπιστημίων, κάτι που ισχύει παγκοσμίως, συμπλήρωσε, την ώρα που «στην Ελλάδα έχουμε ένα ασφυκτικό σύστημα όπου το κράτος ελέγχει τα πανεπιστήμια, αυτό θα αλλάξει».

 

Απαντήσεις της ΝΔ για “4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης”

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για “4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης” δίνει αντίστοιχες απαντήσεις και επισημαίνει πως όλα τα ΑΕΙ έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν τους συντελεστές της Βάσης Εισαγωγής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“1. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης δεν είχε κανέναν εισακτέο

Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή είχε 10 εισακτέους, από διάφορες κατηγορίες υποψηφίων.

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης ήταν «θύμα» του νέου συστήματος Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή επέλεξε, όπως όλες οι Σχολές και τα Τμήματα ΑΕΙ της χώρας, το συντελεστή της ΕΒΕ που επιθυμούσε, ώστε να διαμορφώσει την ακαδημαϊκή της φυσιογνωμία.

Όλες οι Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είχαν πτώση στον αριθμό εισαχθέντων τους

Αλήθεια: Οι Αρχιτεκτονικές Σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Χανιά έχουν σχεδόν 100% πληρότητα των προσφερόμενων θέσεών τους.

Οι Αρχιτεκτονικές που δεν είχαν φέτος πολλούς επιτυχόντες θα συρρικνωθούν

Αλήθεια: Όλα τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και επανακαθορίσουν τους συντελεστές της ΕΒΕ τους, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021. Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη θα εξαρτηθεί και από τις εισηγήσεις των Πανεπιστημίων και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό