Ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με την Ασημίνα Γκάγκα για θέματα του Νοσοκομείου Καβάλας

Ο Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με την Ασημίνα Γκάγκα για θέματα του Νοσοκομείου Καβάλας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα τοπικά Κέντρα Υγείας ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό υγείας, Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης.

Ο βουλευτής εξέφρασε, για μία ακόμα φορά, την μεγάλη ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση πολλών ασθενών. Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι, είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η δημιουργία Ογκολογικών Τμημάτων στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, έτσι ώστε η θεραπεία των ασθενών να προσφέρεται στον τόπο κατοικίας τους, με την μέθοδο της τηλεϊατρικής. Ήδη, εξετάζεται ο τρόπος της ειδικής εκπαίδευσης που πρόκειται να λάβει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των ιατρικών συμβουλίων που θα πραγματοποιούνται. Με την δημιουργία ογκολογικών Τμημάτων σε κάθε νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, θα δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μετάβασης των καρκινοπαθών σε νοσοκομεία που διαθέτουν ογκολογικές Κλινικές, τα οποία, ωστόσο, μπορεί να βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αλλά και των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης, Θάσου, Νέστου, Σταυρούπολης Ξάνθης και αιτήθηκε την πλήρωση των κενών θέσεων.

Επίσης, επεσήμανε την αναγκαιότητα σταθερής λειτουργίας του πολυδύναμου ιατρείου στην παραλίας Οφρυνίου, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς! Η αναπληρώτρια υπουργός, δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ιατρεία των τουριστικών περιοχών, με την κατάλληλη στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό, που θα μεταφερθεί από άλλες περιοχές, με προβλεπόμενη προσαύξηση μισθού.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά την αναπληρώτρια υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα που της ανέφερα. Είναι εξαιρετικά θετικό, πως οι προτεραιότητες έχουν τεθεί και αυτό αποδεικνύει πως σύντομα η εικόνα του δημόσιου συστήματος υγείας θα αλλάξει προς το καλύτερο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό