Ο Ιλχάν Αχμέτ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα

Ο Ιλχάν Αχμέτ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα

Για τις διπλωματικές σχέσεις και τις επενδυτικές ευκαιρίες Ελλάδας-Αυστραλίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με τον Πρέσβη της Αθήνας, Άρθουρ Σπύρου της Αυστραλίας

Με το πέρας της συναντήσεως ο βουλευτής ανέφερε τα εξής: «Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή  στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του στην περιοχή μας, ο αξιότιμος πρέσβης μοιράστηκε επίσης τις εμπειρίες του σχετικά με τις μειονοτικές πολιτικές της Αυστραλίας, όπου ζουν πολλοί μειονοτικοί πληθυσμοί.

Στην Αυστραλία, όπου πολλοί πολίτες και συμπατριώτες μας από τη χώρα μας, εκμεταλλευτήκαμε τις εμπειρίες διαχείρισης του πολύγλωσσου και πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος, παρακολουθήσαμε ένα αμοιβαίο θέατρο ιδεών.

Επίσης στη συνέντευξη, έδωσα πληροφορίες στον αξιότιμο πρέσβη για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Τρακυα.

Σημειώνοντας ότι η οικονομική διπλωματία πρέπει να αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη ορμή μεταξύ των δύο χωρών, κάλεσα Αυστραλούς επιχειρηματίες να επενδύσουν οικονομικά στην περιοχή μας.

Στον Πρέσβη Αρθούρο Σπύρου μεγάλη χαρά διατηρήσαμε τις διμερείς μας σχέσεις στο υψηλότερο επίπεδο καθώς οι δύο χώρες, περίοδο της πρώην πρέσβειρας κας Τζον Γκρίφιν, καθώς ανέκαθεν αναπτύσσαμε φιλικές και οικείες σχέσεις με την Αυστραλία , όπως εμείς οι δύο χώρες. Έχω εκφράσει και εγώ τα συναισθήματά μου.

Είχα την χαρά να συναντήσω σήμερα στην Κομοτηνή τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Arthur Spyrou, με τον οποίο συζητήσαμε για θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών, των επενδύσεων και των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας.

Η Αυστραλία είναι μια χώρα με βαθιά γνώση στον τομέα των μειονοτήτων, με δυναμική ελληνική παροικία και με αρκετούς συμπατριώτες από την Θράκη που έχουν μεταναστεύσει εκεί.

Παράλληλα,  κρατώ τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Αυστραλία που ξεκίνησαν, ήδη, από τις επαφές μου με τον προηγούμενο πρέσβη και την ανταλλαγή εμπειριών για την λειτουργία των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

Επεσήμανα, τέλος,  στον κ. Σπύρου, το τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον που έχει η περιοχή της Θράκης αλλά και ως ευκαιρία για την ανάπτυξη επενδυτικών προγραμμάτων, σε μια εποχή που η οικονομική διπλωματία χαράσει τις προοπτικές του μέλλοντος στις σχέσεις μεταξύ των χωρών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό