Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφτηκε το Δάσος της Δαδιάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφτηκε το Δάσος της Δαδιάς

Το Κέντρο Ενημέρωσης του Δάσους της Δαδιάς επισκέφθηκε την Πέμπτη (18/4) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη.

Ο κ. Μαργαρίτης ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, όπως και για τις προσπάθειες αντιμετώπισης τους.

Να σημειωθεί ότι στο δάσος της Δαδιάς έχουν καταγραφεί 36 είδη αρπακτικών πουλιών, από τα 39 που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Μαυρόγυπα.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε «Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης, σε μία περιοχή που δεν είναι και η πιο ασφαλής στον κόσμο». Επιπλέον ανέφερε «Το σύνορο εδώ στον Έβρο είναι το σύνορο της Ευρώπης, είναι το σύνορο που υπερασπιστήκαμε την Καθαρά Δευτέρα του 2020, είναι το σύνορο που έχουμε μία από τις μεγαλύτερες χερσαίες επιχειρήσεις της Frontex», είπε ο κ. Σχοινάς και, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέχισε λέγοντας πως «το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχει ολοένα και πιο διακριτό στίγμα στην ακαδημαϊκή πολιτική της χώρας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό