Ο Μητροπολίτης Δράμας μήνυσε αντιεμβολιαστές για εις βάρος του αναρτήσεις

Ο Μητροπολίτης Δράμας μήνυσε αντιεμβολιαστές για εις βάρος του αναρτήσεις

Μήνυση κατά δύο αντιεμβολιαστών κατέθεσε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, με αφορμή αναρτήσεις που έκαναν σε βάρος του στα social media. Η μήνυση αφορά κατά περίπτωση στα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 

Σύμφωνα με το orthodoxia.info, οι δύο πολίτες καταφέρονταν εναντίον του Μητροπολίτη Δράμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή του. Η αστυνομία εντόπισε τους δύο πολίτες και τους οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εισαγγελία αποφάσισε η διαδικασία να οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους. Σημειώνεται πως και οι δύο ζήτησαν συγγνώμη για όσα δημοσίευσαν στα social media, ενώ και η σχετική ανάρτηση “κατέβηκε”.

 

Σε δηλώσεις του, ο μητροπολίτης Δράμας επεσήμανε ότι η μήνυση θα προχωρήσει. «Τι θα πει; Κάψε με Γιάννη, νίψε με να αγιάσω; Πώς θα γίνει; Με ένα συγγνώμη τελειώνουμε; Θα γίνει η διαδικασία και μετά να μιλήσουμε και για τη συγγνώμη. Ειδάλλως δεν επέρχεται και η συνέτιση στους ανθρώπους αυτούς».

 

Η δήλωση του Μητροπολίτη Δράμας:

«Ο Μητροπολίτης Δράμας, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Προ τριών ημερών περίπου, περιήλθε σε γνώση μου ότι μέσω του διαδικτύου κάποια πρόσωπα διέσπειραν ψεύδη για το πρόσωπό μου. Όχι αυτά τα κατά χιλιάδες, που διακινούνται την περίοδο αυτή της πανδημίας, για τα οποία και ανεχόμεθα και συγχωρούμε τους Χριστιανούς. Το ένα από μία κυρία έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Δράμας απαγόρευσε να ενταφιάζονται οι θανόντες από τον covid. Με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια αναστάτωση αρνητική για το πρόσωπό μου και να διασπείρεται το ψεύδος εις την κοινωνία μέσω του διαδικτύου. Κάτω δε από το σχολιασμό αυτής της ψευδούς ειδήσεως, κάποιος κύριος έγραψε τα εξής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μου, «ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος». Εκτόξευσε τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν Επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος.

 

Κατευθύνθηκα εις το αστυνομικό τμήμα της Δράμας. Κατέθεσα μηνυτήριο αναφορά. Η Αστυνομία εκινήθη ταχύτατα. Συνελήφθησαν οι άνθρωποι αυτοί. Και εντέλει αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πότε θα οριστεί δικάσιμος. Παραπέμπεται, δηλαδή, το θέμα στις καλένδες και παραμένει ο διασυρμός του προσώπου μου. Δεν υπάρχει για κληρικό μεγαλύτερη κατηγορία από αυτήν την τριπλή, την οποία, συγγνώμη, αποπτύω μετ’ αγανακτήσεως και λυπούμαι πάρα πολύ για την αντιμετώπιση την οποία έτυχα».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό