Ο Πανθρακικος επέστρεψε σε εθνική κατηγορία μετά από 65 μήνες. Με τρεις γενιές φιλάθλων στις κερκίδες

Ο Πανθρακικος επέστρεψε σε εθνική κατηγορία μετά από 65 μήνες. Με τρεις γενιές φιλάθλων στις κερκίδες

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο αέρας από χθες στη Κομοτηνή έχει αλλάξει. Και αυτό γιατί φυσάει – πλέον – αέρας Εθνικών πρωταθλημάτων και της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Ο αγαπημένος μας ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 65 ΜΗΝΕΣ (Τέλη 2016) και στη Γ΄ Εθνική μετά από 16 αγωνιστικές περιόδους. Παράξενο, σπάνιο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. (σαιζόν 2005-2006).

Η άνοδος αυτή σηματοδοτεί αυτόματα και την άνοδο του ποδοσφαίρου του Νομού Ροδόπης, είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι.  ΑΝΑΜΦΟΒΟΛΑ O ΠANΘΡΑΚΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ 6 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΦΑΝΕΛΛΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν το συζητάμε ότι χθες πολλοί ήταν αυτοί που έφεραν στη μνήμη τους την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 τότε που ο Πανθρακικός είχε αφήσει, ως πρωταθλητής και πάλι, την Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης και βρέθηκε πιο πάνω, στην τότε Δ΄ Εθνική Κατηγορία.

Πραγματικά χθες ήταν μία μεγάλη γιορτή για τον ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ, για την ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΑΣ και γΙα το Νομό μας . (Δε λέω έχει και μερικούς που δεν τους κάηκε καρφάκι που ανέβηκε η ομάδα).

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της παρουσίας όλων σχεδόν των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και εκπροσώπων του πολιτικού χώρου . Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι έδωσαν το παρόν και πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά παλιοί ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού που τώρα αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους ή σταμάτησαν να αγωνίζονται. Εκείνο όμως που μου δημιούργησε πολύ μεγάλη και ευχαρίστηση εντύπωση ήταν το γεγονός ότι για την άνοδο αυτήν, την ιστορική ημέρα της 5ης Ιουνίου του 2022, χάρηκαν πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι από άλλους Νομούς και άτομα από το χώρο της δημοσιογραφίας της Βορείου Ελλάδας. Γεγονός που αποδεικνύει το πόσο αγαπητή είναι γενικά η ομάδα του Πανθρακικού.

Και να πάμε τώρα να δούμε τι σήμαινε το χθεσινό παιχνίδι για τον Πανθρακικό μας. Σήμανε πολλά. Πάρα πολλά. ΜΊΑ ΜΗ ΆΝΟΔΟ ΘΑ ΉΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΠΙΣΩΓΎΡΙΣΜΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είχαμε κάτι τέτοιο. Απεναντίας. Στη χθεσινή – κυρίως – κρίσιμη αναμέτρηση και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια των μπαράζ ανόδου είδαμε τους Κομοτηναίους να στέκονται στο πλευρό της ομάδας. Άρα συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως από εξωαγωνιστικής πλευράς τα κέρδη ήταν πολλά. Πρώτον η ζεστή παρουσία των πάρα πολλών φιλάθλων. Δεύτερον ότι η οικονομική ενίσχυση υπήρξε σημαντική. Τρίτον φάνηκε πεντακάθαρα πως “γεννήθηκε¨ και υφίσταται  πλέον  η νέα γενιά των Κροκοδείλων. Η Νέα γενιά των φιλάθλων του Πανθρακικού. Διακρίναμε μάλιστα στις κερκίδες τρεις γενιές φιλάθλων μαζί. Και τέλος πολύ ενθαρρυντικό και σίγουρα είναι ένα θετικό εξωαγωνιστικό πρόσιμο η παρουσία πολλών γυναικών και νέων κοριτσιών που με αγωνία, πάθος και ένταση έζησαν την αναμέτρηση.

Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος αυτό που είδα – προσωπικά – ήταν 16 “λιοντάρια” ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, που αγωνίστηκαν με δύναμη και αποφασιστικότητα να πετύχουν αυτό που ήθελαν. Και το πήραν με μεγάλη άνεση, γιατί ήταν πολύ καλύτεροι και ουσιαστικά “ισοπέδωσαν” τη φιλότιμη ομάδα της Προσοτσάνης. Από το ξεκίνημα με το ακατάπαυστο πρέσινγκ «έπνιξαν» τη φιλοξενούμενη ομάδα και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ποτέ. Η μεγαλειώδη – εξωπραγματική – εμφάνιση (κυρίως του α΄ ημιχρόνου) άφησε άφωνους αντιπάλους και τους  φιλάθλους των δύο ομάδων. Αγωνιστικά, λοιπόν, χθες ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ κέρδισε πολλά μια που έκανε μία απίστευτα εκπληκτική εμφάνιση. Πέτυχε μία εκθαμβωτική νίκη με το  ευρύ 6-0 και πάνω από όλα έκανε αυτό για το οποίο ξεκίνησε την αγωνιστική σαιζόν 2021- 2022 από το προηγούμενο καλοκαίρι. ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ . Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ να υπάρξει συνέχεια στην πετυχημένη αυτή πορεία και να εκφράσω τα πολλά μπράβο μου και τα συγχαρητήριά μου στα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας για την υπερπροσπάθεια, όλους τους αφανείς και φανερούς χορηγούς, το προπονητικό team με επικεφαλή το Νίκο Μπαχαρίδη και τους έξοχους συνεργάτες του και τέλος τους απίστευτους ποδοσφαιριστές που έφτασαν – για να κλείσει η σαιζόν – ν’ αγωνιστούν, παρ’ ότι είναι ερασιτέχνες, σε 40 αγώνες.

*Του γνωστού για τα Πανθρακικά του αισθήματα Γιώργου Μαυρίδη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό