Ο Πέτρος Γαϊτάνος κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Το μήλο ( Όϊ λουλέ )» (video)

Ο Πέτρος Γαϊτάνος κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Το μήλο ( Όϊ λουλέ )» (video)

Πέτρος Γαϊτάνος – “Το μήλο (Όϊ λουλέ)”  – Νέο τραγούδι 

Ένα καινούργιο τραγούδι κυκλοφόρησε ο Πέτρος Γαϊτάνος με τον τίτλο «Το μήλο ( Όϊ λουλέ )».

Πρόκειται για μια διασκευή πάνω σε ένα παραδοσιακό Αλβανικό τραγούδι, την οποία έκανε ο αξιόλογος Αλβανός μουσικός Dasho Kurti.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος κάλεσε τον Dasho Kurti, όπως και σημαντικούς σολίστες της παραδοσιακής και έντεχνης ελληνικής μουσικής και ηχογράφησαν το τραγούδι δίνοντάς του χρώματα παραδοσιακά, αλλά και έντεχνα.

Το τέμπο αποτελεί μείξη δύο ρυθμικών σχημάτων τα οποία εναλλάσσονται. Ένα ανάλαφρο Αρβανιτοβλάχικο κι ένα στιβαρό Πωγωνήσιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ρυθμικό σχήμα δίνει ζωντάνια και φρεσκάδα, ενώ παράλληλα μας παραπέμπει στα “βαθιά νερά”, αυτά του Ηπειρώτικου μουσικού τοπίου.

Ο Πέτρος τραγουδάει το τραγούδι στα ελληνικά και στα αλβανικά, ενώ μαζί του συμμετέχει πολυφωνικό Ηπειρώτικο σχήμα με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αλβανών τραγουδιστών.

Ο αξιόλογος ερμηνευτής κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι, το οποίο ήδη τραγουδάει στις συναυλίες του και αναμένεται να ντύσει μεταξύ άλλων και τις συναυλίες που θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ίδιος μας λέει: 

«Αυτό το τραγούδι όταν το άκουσα ενθουσιάστηκα! Ήθελα οπωσδήποτε να το ηχογραφήσω με τη φωνή και τη μουσική μου προσέγγιση, έτσι κάλεσα σπουδαίους ταλαντούχους μουσικούς, πήγα στο Dasho Kurti που το διασκεύασε και του πρότεινα να συνεργαστούμε, αυτός με χαρά ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι αυθόρμητα κάναμε τις πρόβες μας και με χαρά μπήκαμε στο στούντιο να το ηχογραφήσουμε.

Με αυτό το τραγούδι εκτός του ότι εκφράζω τα μεράκια μου, θέλησα να αναδείξω δύο ακόμη αξίες: να επισημάνω μέσα από τα ταλέντα μου την αξιόλογη μουσική και το λόγο, έτσι απλά, αλλά τόσο υπέροχα, σε μια εποχή που η ακρόαση πορεύεται ανάξια στο ανάξιο, αλλά και για να δυναμώσω την ελληνοαλβανική φιλία. Χιλιάδες Αλβανοί συνάνθρωποί μας κατοικούν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες και έχουν αναδείξει την προκοπή και το χαρακτήρα τους τόσο όμορφα. Να λοιπόν που μας ενώνουν πολλά και η μουσική έρχεται να μας ενώσει σε αυτό το απέριττο, γεμάτο ομορφιές τραγούδι! Είμαι σίγουρος πως αυτή μου η ερμηνεία και κίνηση θα καρποφορήσει μόνον καλά πράγματα, να λοιπόν πως είναι το καλό τραγούδι, γεμάτο από πυκνότητα και αξιοσύνη στη μουσική και το λόγο του, συνεπή στοιχεία που τα αναδεικνύουν ταλαντούχοι και συνεπείς καλλιτέχνες!»

Παίζουν οι σολίστες μουσικοί:

Γιώργος Κωτσίνης: Κλαρίνο

Μανώλης Κόττορος: Βιολί

Νίκος Γύρας: Κοντραμπάσο

Μανούσος Κλαπάκης: Κρουστά

Νίκος Αγγελόπουλος: Λαούτο

Dasho Kurti: Ακορντεόν

Το πολυφωνικό σχήμα αποτελείται από τους:

Fatos Selman

Μανώλης Κόττορος

Dasho Kurti

Γιώργος Κωτσίνης

Νίκος Γύρας.

Τους ελληνικούς στίχους έχει γράψει η Αγαθή Δημητρούκα

Διασκευή – Ενορχήστρωση: Dasho Kurti

Επιμέλεια έκδοσης – Διεύθυνση παραγωγής: Πέτρος Γαϊτάνος

Δείτε το video εδώ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό