Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτείται από ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος

Ο Πέτρος Κόκκαλης παραιτείται από ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος

Η τάση φυγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και τη φημολογούμενη αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, σειρά φαίνεται πως παίρνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους ανθρώπους οι οποίοι θα συμπαραταχθούν σε ένα νέο πράσινο κόμμα στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, αναφερόμενος στα πολιτικά του σχέδια, λίγο μετά από την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση που ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

«Ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου» είπε.

Σημειώνεται πως το έναυσμα των αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πρώτος ο έτερος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Όπως είχε μεταδώσει το Newsbomb.gr πριν από δύο εβδομάδες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φυγόκεντρες τάσεις δεν παρουσιάζονται μόνο από τα αριστερά, αλλά και από πρόσωπα που ανήκουν στον μεσαίο χώρο και που θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τη νέα ηγεσία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Newsbomb.gr ανέφερε: Και αν η αποχώρηση της «Ομπρέλας» θα μοιάζει με μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που πιθανότατα θα ικανοποιήσει την πλευρά Κασσελάκη, η πιθανότητα να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που προέρχονται από τη διεύρυνση, θα «πληγώσει» την Κουμουνδούρου. Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι δεν είναι λίγοι οι «κεντρώοι» που διαφωνούν με τη νέα τάξη πραγμάτων που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτονται να αποχωρήσουν. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάνουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός «Πράσινου» οικολογικού κόμματος, το οποίο σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν νέο παίχτη στην κεντροαριστερά.

Αναλυτκά η Δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη για την παραίτησή του:

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2023

“Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την
ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.
Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονηκαι γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.
Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.
Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους”.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό