Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις

Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις

«Ναι» απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην έκκληση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουν οι θάνατοι από τον πόλεμο, όπως μεταδίδει το Reuters.

O Ουκρανός πρόεδρος είχε κάνει έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο να συνομιλήσουν για να σταματήσει ο πόλεμος, ζητώντας έστω και τώρα να σταματήσουν οι θάνατοι.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η ολομέτωπη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να εντείνει την επίθεσή της στο Κίεβο. 

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε έτοιμος να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης στη Ρωσία.

Παράλληλα, δραματικές είναι οι στιγμές στο Κίεβο, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να προετοιμάζονται για την τελική μάχη.

Δείτε LIVE εικόνα:

Η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, δήλωσε στο Reuters ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό», δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος. «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό».

«Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μας επιδίωξη για ειρήνη».

Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Ουκρανίας διεξάγεται κανονικά, αν και όλα τα λιμάνια και ο εναέριος χώρος της χώρας είναι κλειστά, δήλωσε σήμερα ο Ποντόλιακ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

«Οι βασικοί δρόμοι και οι κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι λειτουργούν κανονικά. Φυσικά, υπάρχει συμφόρηση σε κάποιους από αυτούς προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, διότι υπάρχει επίσης, δυστυχώς, αίσθημα πανικού…Όσο για τα λιμάνια, όλα τα λιμάνια είναι κλειστά. Σε ό,τι αφορά την εναέρια κυκλοφορία, ο εναέριος χώρος είναι κλειστός», σχολίασε ο Ποντόλιακ σε ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας γενικά λειτουργεί κανονικά.

«Φυσικά, οι εμπορικές τράπεζες είναι κλειστές αλλά ο κρατικός τραπεζικός τομέας λειτουργεί. Οι τράπεζες κλείνουν τα καταστήματά τους μόνο σε περιοχές όπου μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στην πρωτεύουσα, δήλωσε ο Ποντόλιακ. «Πρέπει να δείξει ποια είναι η αντοχή του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε.

real.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό