Ο Πρέσβης της Αυστραλίας στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής

Ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Αθανάσιος Σπύρου, επισκέφθηκε το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής (27/1/2022), συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, την κα Σοφία Μενεσελίδου, τον κ. Γιώργο Αποστολίδη, την κα Χρύσα Μαυρίδου και άλλους.
Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλά εκθέματα και υπέβαλε ερωτήσεις που μαρτυρούσαν όχι μόνο την οξυδέρκειά του, αλλά και τις βαθιές του γνώσεις σε θέματα πολιτισμού τόσο του ελληνικού όσο και του παγκόσμιου. Άλλωστε είναι γιος του αείμνηστου Έλληνα Ινδολόγου, Δρ. Μιλτιάδη Σπύρου, του πρώτου Έλληνα ο οποίος είχε αναγορευθεί Διδάκτωρ σε πανεπιστήμιο της Ινδίας.
Μεταξύ άλλων εκθεμάτων δήλωσε τον θαυμασμό του για τη μοναδική συλλογή παραδοσιακών κωνικών, πλεκτών μελισσοκόφινων, κοντά στα οποία ζήτησε ιδιαίτερη φωτογράφιση.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης επισκέφθηκε το Βαγόνι του Καλαθοπλέκτη, όπου και η αναπαράσταση της οικογένειας ενός καλαθοπλέκτη την ώρα της δουλειάς.
Στον πρέσβη και στη σύζυγό του δόθηκαν ως αναμνηστικά της επισκέψεως δύο σκουπάκια της τύχης.
Ο ίδιος σημείωσε στο Βιβλίο Επισκέψεων του Μουσείου: «Συγχαρητήρια για το πανέμορφο έργο αγάπης, σε τόπο για μένα ιερό και αγαπητό. Τιμή σ’ αυτούς που φυλάνε τις Θερμοπύλες μας για τις επόμενες γενιές»
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό