Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκι, ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκδώσει σύντομα Εκτελεστικό Διάταγμα που θα απαγορεύει νέες επενδύσεις, εμπόριο και χρηματοδότηση από Αμερικανούς προς ή από τις παραπάνω περιοχές της Ουκρανίας.

“Αυτό το Εκτελεστικό Διάταγμα θα παρέχει επίσης την εξουσία για την επιβολή κυρώσεων σε οποιοδήποτε άτομο αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας. Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών θα έχουν πρόσθετες λεπτομέρειες σύντομα.

Θα ανακοινώσουμε επίσης σύντομα πρόσθετα μέτρα που σχετίζονται με τη σημερινή κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας.

Για να είμαστε σαφείς: αυτά τα μέτρα είναι ξεχωριστά και θα ήταν επιπλέον των γρήγορων και αυστηρών οικονομικών μέτρων που προετοιμάσαμε σε συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία.

Συνεχίζουμε τις στενές διαβουλεύσεις με τους Συμμάχους και τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, για τα επόμενα βήματα και για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία”.

Επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για περίπου 35 λεπτά.

«Συζητήσαμε τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό