Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου σε συνάντηση με αλιείς παρουσία του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου σε συνάντηση με αλιείς παρουσία του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με αλιείς με αφορμή την παρουσία του πρώην υπουργού, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρου Αραχωβίτη, που περιοδεύει στην Ξάνθη.

Στη συνάντηση που έγινε στο Πόρτο Λάγος και παραβρέθηκαν επαγγελματίες αλιείς από την Ξάνθη, το Πόρτο Λάγος, το Φανάρι, τον αλιευτικό συνεταιρισμό Βιστωνίδας, μυδοκαλλιεργητές κα, τέθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η αύξηση στο κόστος καυσίμων και στον εξοπλισμό αλιείας, το πλήγμα που δέχεται η εγχώρια παραγωγή ψαριών λόγω των αθρόων εισαγωγών ψαριών χωρίς έλεγχο από γειτονικές χώρες, η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων λόγω παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων, οι ζημιές που προκαλούνται στον αλιευτικό εξοπλισμό από κητώδη και δεν αποζημιώνονται, οι απαρχαιωμένες υποδομές στα αλιευτικά καταφύγια και η μη εκτέλεση απαραίτητων έργων στις λιμνοθάλασσες.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου άκουσε με προσοχή τους αλιείς που δήλωσαν πως λόγω της κατάστασης ορισμένα καΐκια δε θα μπουν καθόλου στη θάλασσα, αφού δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και αναφέρθηκε σε μία σειρά κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων με στόχο ακριβώς την επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων των αλιέων. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ροδόπης έχει ζητήσει ήδη από τον Ιανουάριο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβληθούν το ταχύτερο οι αποζημιώσεις, λόγω πανδημίας, στους δικαιούχους αλιείς, επισημαίνοντας ότι οι πληγέντες αλιείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.  Ενώ με μία σειρά παρεμβάσεων τόσο τοπικά όσο και στη Βουλή έχει ζητήσει να ανοίξει άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου, που παραμένει για μήνες κλειστό λόγω προσχώσεων, για να μη χαθεί η τρέχουσα αλιευτική περίοδος για τους επαγγελματίες αλιείς.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου αναγνωρίζοντας ότι η αλιεία στην περιοχή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα και της διατροφικής αλυσίδας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του τόσο τοπικά όσο και στη Βουλή για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα των αλιέων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό