Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος δέχθηκε στο χώρο του γραφείου του στο Διοικητήριο Δράμας τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ.Γεώργιο Κώτσηρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δράμας κ.Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε ζητήματα και προβλήματα του Νομού Δράμας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκε το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας και τα σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που αυτό έχει. Έγινε αναφορά στα δύο σημαντικά τεχνικά έργα-παρεμβάσεις, από τα οποία το ένα ήδη ολοκληρώθηκε και το άλλο θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, που αφορούν τη συντήρηση-βελτίωση, βελτίωση της προσβασιμότητας για Α.Μ.Ε.Α. και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Τα δύο έργα εκτελούνται με βάση μελέτες και την επίβλεψη της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. διά της Αντιπεριφέρειας Δράμας και χρηματοδότηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και έχουν προϋπολογισμό ύψους συνολικά περίπου 1.300.000 Ευρώ. Τονίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά από τη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας που δίδεται τέτοιου μεγέθους χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του.

Τέλος, ο κ.Παπαδόπουλος έθεσε στον Υφυπουργό το ζήτημα της τοποθέτησης ενός ακόμα εισαγγελικού λειτουργού στη Δράμα, λόγω των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν από το επικείμενο άνοιγμα του Σωφρονιστικού Καταστήματος του Νικηφόρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό