«Όχι άλλες συγνώμες χωρίς αντίκρισμα»

«Όχι άλλες συγνώμες χωρίς αντίκρισμα»

ΟΜΙΛΙΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Όχι άλλες συγνώμες χωρίς αντίκρισμα»

Αν μου ζητούσαν έναν και μόνο λόγο για να απευθύνω ΜΟΜΦΗ στην κυβέρνηση αυτός θα ήταν η οικονομική εγκατάλειψη της Θράκης

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην δημοσκοπική επέλαση και την κοινωνική αποδοχή του Κινήματος Αλλαγής, που έρχεται να ανατρέψει τον καχεκτικό και ατελέσφορο δικομματισμό που ζούμε τα τελευταία χρόνια», είπε ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά δεν θα πέσει στην παγίδα να συγκρίνει ποια κυβέρνηση παράγει περισσότερο πόνο, θύματα και κοινωνικά αδιέξοδα, καθώς ενδιαφέρεται για την Ελλάδα που κοιτάζει στο μέλλον.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για την νέα γενιά, που προσφέρει ένα κοινωνικό μοντέλο προστασίας στους πιο αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στην τρίτη ηλικία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Ροδόπης κάλεσε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί την κοινωνία που σύσσωμη της ζητά να «πάρει την ευθύνη», χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες ή «συγνώμες» χωρίς αντίκρισμα.

«Οι πολίτες απαιτούν πράξεις και όχι μια υποκριτική επίκληση στο συναίσθημα που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά επιτρέπει τελικά την επανάληψη του σε κάθε κρίση.  Πόσες φορές μπορεί μία «συγνώμη» να είναι αρκετή; Το καλοκαίρι είχαμε τις πυρκαγιές, το φθινόπωρο τις πλημμύρες και τώρα τον χιονιά.  Και στις τρεις περιπτώσεις η διαχείριση ήταν όχι μόνο απογοητευτική, αλλά και καταστροφική», τόνισε.

Ως τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ο Ιλχάν Αχμέτ επεσήμανε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί στο όνομα της ταχύτητας της ψηφιοποίησης η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσα από τις απευθείας αναθέσεις και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανοιχτούς και διαφανείς διαγωνισμούς προκειμένου να προχωρήσει ουσιαστικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, έθιξε το θέμα την κυβερνοασφάλειας και προειδοποίησε την κυβέρνηση για μελλοντικές κυβερνοαπειλές, λέγοντας πως καθώς όλο και περισσότεροι τομείς της καθημερινότητας συνδέονται με το διαδίκτυο, όλο και περισσότερο οι πολίτες θα βρίσκονται εκτεθειμένοι στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

Τέλος, για τις αποζημιώσεις στα καπνά και την καθυστέρηση που παρατηρείται για την καταβολή τους εκ μέρους της κυβέρνησης ο βουλευτής Ροδόπης εκαθάρισε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ότι η υπομονή των αγροτών εξαντλείται.

«Κύριοι της κυβέρνησης, πάρτε επιτέλους ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την πρωτοβουλία να υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας προς του καπνοπαραγωγούς της Θράκης!

Μπορεί για εσάς ο χρόνος να είναι άπλετος, για εκείνους όμως μετρά ήδη αντίστροφα για την παραμονή τους στις καλλιέργειες τους και στις πατρογονικές τους εστίες.

Αν μου ζητούσαν έναν και μόνο λόγο για να απευθύνω ΜΟΜΦΗ στην κυβέρνηση κύριοι συνάδελφοι, αυτός θα ήταν η οικονομική εγκατάλειψη της Θράκης, που γεννά απελπισία, μετανάστευση και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο κράτος», κατέληξε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό