Όχι” από Ν. Φίλη στις προτάσεις Αλ. Τσίπρα – Αιχμές για Π.Καμμένο, Π. Πολάκη και “φάλτσες φωνές” για τα εμβόλια

Όχι” από Ν. Φίλη στις προτάσεις Αλ. Τσίπρα – Αιχμές για Π.Καμμένο, Π. Πολάκη και “φάλτσες φωνές” για τα εμβόλια

Να απορρίψει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος κάλεσε ο Νίκος Φίλης τους συνέδρους , στην ομιλία του στο 3ο συνέδριο του κόμματος.

Αναμένεται άλλωστε να καταθέσει συγκροτημένα η Ομπρέλα τροπολογία με τη δική της πρόταση απέναντι στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Φίλης πάντως, μιλώντας για την ανάγκη αυτοκριτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του αναφέρθηκε σε “ασυδοσία Καμμένου” ενώ ειδική αναφορά έκανε στην Πανδημία, με αιχμές εναντίον του Π.Πολάκη, χωρις να τον κατονομάσει, αναφερόμενος σε “φάλτσες φωνές” εναντίον των εμβολίων.

Νωρίτερα ο Π. Πολάκης είχε επιτεθεί σε Α. Ξανθό και Γρ Γεροτζιάφα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μονοδρόμου των εμβολίων, κατά τη θεματική συζήτηση που διοργάνωσε το κόμμα στο πλαίσιο του συνεδρίου για την Υγεία.

 

Από το βήμα του τρίτου συνεδρίου, ο Νίκος Φίλης είπε μεταξύ άλλων:

Για να αποκτήσουμε νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία οφείλουμε να μιλήσουμε καθαρά για τους μνημονιακούς καταναγκασμούς. Το συνέδριο είναι ο χώρος για την αναγκαία αυτοκριτική. Δεν είναι μόνο οι καταναγκασμοί τους οποίους υπαινίχθηκε χτες ο σ. Τσίπρας, αλλά και αυτά που δεν κάναμε ή ανεχτήκαμε παρά τις δεσμεύσεις μας. Μιλώ, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, για τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ, τις εξορύξεις, τον East Med, την ασυδοσία του Καμένου αλλά και άλλα, μαζί με συμπεριφορές που έπληξαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

θα ήμασταν ακόμα πιο αποτελεσματικοί αν δεν υπήρχαν κάποιες φάλτσες φωνές στο  θέμα των εμβολίων, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να πω επίσης ότι προβληματίζει η εξαφάνιση του Προσφυγικού και των εγκληματικών επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο και τον Έβρο από τον κεντρικό πολιτικό λόγο του Προέδρου μας. Στο συναξάρι των αγώνων και των ηρώων μας έχουν θέση οι αγώνες των προσφύγων για καλύτερη ζωή

Το δημοκρατικό ριζοσπαστισμό της Αριστεράς, δεν την εγκαταλείπουμε για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου, που συμπιέζεται μάλιστα σε συνθήκες κρίσης. Να μην ενσωματωθούμε στην κανονικότητα της κρίσης, των υπερεξοπλισμών των RAFALE και των F35,  των ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και του δικού μας Μνημονίου, των επενδύσεων τύπου Ελληνικό ή Fraport, των ξεπερασμένων πολιτικών προτύπων του παλιού δικομματισμού.

Η μετάλλαξη που δρομολογήθηκε από το βράδυ των εκλογών πόσο έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της πολιτικής μας δυναμικής; Πόσο συνέβαλαν τα διορισμένα όργανα ή η κατάργηση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Μας βοήθησε ή μας έβλαψε η αμφισβήτηση της ανάγκης να υπάρχει η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο; Γιατί η ραγδαία φθορά της ΝΔ δεν έχει ακόμη δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ; Θα το πετύχουμε αντιγράφοντας τις διαδικασίες των συστημικών κομμάτων για την εκλογή αρχηγού;

Έχω εκθέσει δημόσια και επανειλημμένα την άποψή μου: Σε μια συγκυρία που η πολιτική αντιπαράθεση έχει όλο και πιο πολύ τον χαρακτήρα της σύγκρουσης των πολιτικών ιδεολογιών και των ισχυρών ταυτοτήτων, δεν πρέπει να επιλέξουμε την αποϊδεολογικοποίηση και την ασπόνδυλη ταυτότητα. Θα το πληρώσει και η Αριστερά και η κοινωνία. Σε μια τέτοια προοπτική το Συνέδριό μας έχει ιστορικό καθήκον να πει ένα δυνατό ΟΧΙ!

Πηγή: capital.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό