Όγδοος τελικός Κυπέλλου και… όγδοο τρόπαιο για τον Νίκο Μπαχαρίδη με τέσσερις διαφορετικές ομάδες!!!

Όγδοος τελικός Κυπέλλου και… όγδοο τρόπαιο για τον Νίκο Μπαχαρίδη με τέσσερις διαφορετικές ομάδες!!!

Για όγδοη φορά στέφεται κυπελλούχος ως προπονητής ο Νίκος Μπαχαρίδης που αρχίσει να δημιουργεί ένα ξεχωριστό ρεκόρ, αφού όποτε φτάνει με κάποια ομάδα σε τελικό, πάντα το κατακτά. Δεν έχει ηττηθεί ποτέ.

Μάλιστα το επίτευγμα αυτό δεν το έχει μόνο με μια ή δυο αλλά συνολικά με τρεις ομάδες και μάλιστα σε δυο διαφορετικούς νομούς και σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας του, ως παίκτης αρχικά και ως προπονητής την τελευταία δεκαετία.

Φέτος ο «Μπάχα» στέφθηκε κυπελλούχος (αλλά και πρωταθλητής) με τον Πανθρακικό. Είναι το δεύτερο κύπελλο που κατακτά ως κόουτς των Πρασίνων. Το πρώτο ήταν δυο χρόνια πριν, πάλι απέναντι στην Δόξα Γρατινής. Τότε ωστόσο κατακτήθηκε με την βοήθεια της τύχης, αφού ο κυπελλούχος αναδείχθηκε με κλήρωση λόγω της πανδημίας.

Νωρίτερα, το 2019, ο Νίκος Μπαχαρίδης είχε κατακτήσει το Κύπελλο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου λυγίζοντας στον τελικό την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με 2-1 στην παράταση. Και τότε μάλιστα η ομάδα του είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα, δηλαδή την είχε οδηγήσει στο νταμπλ.

Εναν χρόνο πιο πριν, το 2018, ο «Μπάχα» είχε οδηγήσει ως προπονητής και την Δόξα Προσκυνητών στο Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης σε έναν αγώνα που όπως και ο φετινός είχε κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι με αντίπαλο το Νέο Σιδηροχώρι (6-5 και τότε αφού χρειάστηκαν πάνω από 10 εκτελέσεις, κανονική διάρκεια 1-1).

Κοινώς, ο «Μπάχα» είναι ο αρχοντας των τίτλων Κυπέλλου στην Ροδόπη, αφού από το 2018 και μετά το κατακτά σε όποιας ομάδας κι αν κάθεται τον πάγκο με εξαίρεση το 2021 που δεν διεξήχθη Κύπελλο λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο ο Νίκος Μπαχαρίδης μετρά και δυο κύπελλα στον γειτονικό Έβρο, ως προπονητής του Εβρου Σουφλίου. Ανέλαβε την ομάδα τον χειμώνα του 2011 και κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου την σεζόν 2011-12 κερίζοντας στον τελικό της Αναγέννηση Μεταξάδων αλλά και την επόμενη χρονιά 2012-2013 επικρατώντας με 3-0 της ΠΑΕ Ριζίων.

Συνεπώς ο «Μπάχα» μετράει συνολικά ως προπονητής την τελευταία 10ετία τέσσερις κατακτήσεις Κυπέλλων ΕΠΣ Θράκης με τρεις διαφορετικές ομάδες και άλλες δύο στον Έβρο με το Σουφλί, σύνολο έξι κατακτήσεις Κυπέλλων ως κόουτς σε διαστημα μιας διεκαετίας.

Αν προσθέσουμε και τα Κύπελλα που κατέκτησε το 2004 και το 2005 με τον Πανθρακικό ως παίκτης (πριν η ομάδα γίνει επαγγελματική και πάψει να έχει δικαίωμα συμμετοχης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Θράκης), φτάνουμε αισίως τα οκτώ Κύπελλα. Οκτώ κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Πανθρακικο, Σουφλι, Ιασμο, Προσκυνητές) σε δυο διαφορετικούς νομους (Ροδοπης, Εβρου). Δεν είναι και άσχημη συγκομιδή…

Κομπακ/ΘράκηΣπορτς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό